Klaipėdoje pristabdyta koronaviruso ataka: džiūgauti dar per anksti?

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) jau kelias savaites nefiksuojama COVID-19 užsikrėtusių darbuotojų. O ir nuo šios ligos čia gydomų pacientų sumažėjo beveik perpus. Tačiau, anot ligoninės vadovo Vinso Janušonio, džiūgauti dėl to dar būtų per anksti.

Pagerėjo psichologinė būklė

V.Janušonis patvirtino, kad šiuo metu ligoninėje nėra COVID-19 sergančių medikų ar aptarnaujančio personalo.

„Pastarosiomis savaitėmis nefiksuojame užsikrėtusių darbuotojų. Ir svarbiausia – pagerėjo jų psichologinė būklė, jie pasijuto tvirtesni, saugesni. Tai yra skiepų rezultatas. Dabar vakcinuojame sergančius pacientus, aktyviai skiepijame onkologinius ligonius. Pirmąjį kartą baigiame paskiepyti ŽIV sergančiuosius, o pusė jų jau gavo antrą skiepą“, – teigė V.Janušonis.

KUL paskiepyta apie tūkstantis darbuotojų, 12 proc. dėl įvairių priežasčių to atsisakė.

Ligoninėje jie profilaktiškai reguliariai testuojami.

Praeitą savaitę profilaktiškai ištirta 219 darbuotojų, teigiamų COVID-19 atvejų nenustatyta.

Nusiraminti dar anksti

Dar viena gera žinia – gydomų koronavirusu sergančiųjų skaičius ligoninėje sumažėjo. Be to, tas skaičius jau kurį laiką yra stabilus.

„Lūžis įvyko prieš kelias savaites. Sergančių pacientų skaičius stabilizavosi. Dabar jų yra 45, Reanimacijos skyriuje – 13. Tačiau kasdien tas skaičius kažkiek kinta. Buvo laikas, kai ligoninėje gulėjo beveik 200 COVID-19 sergančiųjų, o Reanimacijos skyriuje – 30. Dabar šioks toks atoslūgis, bet nusiraminti dar per anksti“, – pabrėžė V.Janušonis.

Pirmąją kovo savaitę, gerokai pagerėjus sveikatos būklei arba pasveikus, iš ligoninės išvyko 28 pacientai.

Po Naujųjų metų KUL mirė 34 COVID-19 pacientai, tačiau mirštamumas nuo šios ligos, palyginti su kitais Lietuvos regionais, čia nėra kažkuo išskirtinis.

KUL vyriausiojo gydytojo teigimu, uostamiestyje yra nustatyti ir septyni mutavusio COVID-19 atvejai.

Pačioje ligoninėje nustatomos britaniškosios, braziliškosios ir Pietų Afrikos viruso atmainos.

„Visi tie virusai panašūs, tik, kiek žinoma iš mokslinių publikacijų, britaniškoji viruso atmaina greičiau plinta. Tačiau, panašu, vakcinos juos visus veikia vienodai, ir tai yra gerai“, – pastebėjo V.Janušonis.

Naujas vakcinavimo etapas

Nuo vakar Klaipėdos mieste jau pradėti skiepyti 70–74 m. amžiaus žmonės.

Kaip skelbia savivaldybės administracija, per artimiausias kelias dienas individualiai telefonu su kiekvienu 70–74 m. klaipėdiečiu susisieks asmens sveikatos priežiūros įstaigos, prie kurios asmuo yra prisirašęs, darbuotojas ir pasiteiraus apie apsisprendimą dėl skiepo.

Jei senjoras pageidaus skiepo, darbuotojas jį įtrauks į norinčių vakcinuotis asmenų sąrašą ir informuos apie jam paskirtą konkretų atvykimo laiką bei vietą vakcinavimui.

Vakcinacija yra savanoriška. Ir tiek vakcina, tiek skiepijimo paslauga – nemokama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Darželiai liepsnoja,tėvai,kad Covid sužino tik po 3 d.Visą savaitę ugdytiniai besimptomų karantinuojasi įstaigose. Tėvams palikta teisė patiems spręsti kuo serga vaikas: angina ar Corona.

4

4 portretas
Bus tu bangu visada, kaip ir su gripu, tik gal jau visi pripras prie to COVID, is tu kurie yra gimę ne pripratę

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko naujo..autore abejoja straipaniu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių