Klaipėdoje prie futbolo stadiono įsisuko lankytis šiukšlintojai

Rumpiškės kvartale, prie futbolo stadiono, įsisuko lankytis šiukšlintojai. Gyventojų nuomone, tuo užsiima jaunuoliai. Paspardę kamuolį jie lyg tyčia pamiršta susirinkti tuščius traškučių pakelius, saldainių popierėlius ir kitas atliekas.

Vos už kelių metrų nuo stadiono yra kelios šiukšliadėžės, bet šiukšles iki jų nugabenti kai kam – pernelyg sudėtinga užduotis. Geranoriški gyventojai kartais šiukšles surenka patys, tačiau jau kitą dieną jos stebuklingai sugrįžta atgal.

Vėjas atliekas išnešioja po stadioną bei šalia jo esantį takelį.

Kai kuriems gyventojams šiukšlintojų paliktas turtas gerai matyti ir pro daugiabučio namo langus. Dėl to pasipiktinę klaipėdiečiai ruošiasi kreiptis į Klaipėdos valdininkus.

"Iš ten dar negavome jokio pranešimo, bent jau Viešosios tvarkos skyrius. Ten yra vieša erdvė, tad gali būti, kad pranešimą gavo Miesto tvarkymo skyrius", – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Tačiau Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Sandra Dabrienė nurodė, kad jokių nusiskundimų dėl šiukšlinimo stadione šis skyrius taip pat negavo.

"Už šios teritorijos priežiūrą atsakinga Klaipėdos futbolo sporto mokykla", – sakė S.Dabrienė.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį, tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

Tačiau tam, kad būtų nubaustas pažeidėjas, jo padarytas pažeidimas turi būti užfiksuotas. Žodinio pranešimo neužtenka, reikia įrodymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
matomai slavu gentys /haholai/ pajuto laisve nuo banderovcu ir tai israiska laisvo gyvenimo===

Anonimas

Anonimas portretas
Žurnalistė siuliciau per visą miestą prasieiti.. ne viena šiukšlių krūva atrasite..o ir straipsnių daugiau surasysite.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių