Klaipėdoje atsidarė Ispanijos garbės konsulatas

Ketvirtadienį uostamiestyje buvo atidarytas Ispanijos Karalystės garbės konsulatas, kuris nuo šiol veiks įmonės „Limarko“ pastate, esančiame Naujojoje Uosto g. 8. Ant pastato, prie įėjimo, jau atidengtas apie tai skelbiantis išskirtinis ženklas.

Garbės konsulu paskirtas minėtos įmonės direktorius, Klaipėdos miesto Garbės pilietis Vytautas Lygnugaris džiaugėsi, kad Ispaniją ir Lietuvą sustiprino šis išties didelis ir svarbus žingsnis – garbės konsulato įsteigimas.

Tai rodo ne tik pasitikėjimą, bet ir iškelia uostamiestį kaip potencialią vietą augti ir tobulėti.

Ispanijos Karalystės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje José Maria Robles Fraga vylėsi, kad ši draugystė bręs visose srityse.

Tai – dviejų jūrinių valstybių diplomatinė jungtis.

„Didelė garbė būti čia, Ispanijos garbės konsulato atidaryme, Klaipėdoje. Tai pirmasis konsulatas Lietuvoje, išskyrus Ispanijos ambasadą Vilniuje. Tikiuosi, kad mūsų draugystė augs ir bręs visuose sektoriuose, nuo komercijos iki ekonomikos bei kultūros ir, kad dalinsimės savo interesais bei suprasime, kad turime panašias vertybes, demokratiją, laisvę. Mes esame to paties pasaulio dalis“, – teigė J.M.Robles Frega.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ambasadorius taip pat prašė, jog nepamirštume, kad visai netoli mūsų vyksta siaubingas karas, kuriame drąsūs žmonės kovoja už savo ir mūsų laisvę.

Klaipėdos savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad garbės konsulatas yra ne tik dovana 770-ajam miesto gimtadieniui, bet ir galimybė uostamiesčiui tapti matomam europiniame diplomatiniame žemėlapyje.

„Kiekvienas garbės konsulatas, kurį vienos ar kitos valstybės ambasada atidaro Klaipėdoje, yra Klaipėdos kaip miesto pripažinimas tos valstybės diplomatinės veiklos kontekste. Kita vertus, tai yra ir miesto vardo garsinimo stiprus impulsas. Tai liudija miesto solidumą, svarbą ir matomumą pasaulyje, o tai džiugina ir įkvepia. Labai džiaugiuosi, kad Ispanijos Karalystė pasirinko ir paskyrė garbų žmogų, Klaipėdos Garbės pilietį V.Lygnagurį. Tikiu, kad šis garbės konsulatas tai dar vienas tiltas per jūras, marias ir vandenyną su Ispanija, ypač kalbant apie ją kaip apie išskirtinės svarbos ir labai turtingos istorijos jūrinę valstybę. Tai – dviejų jūrinių valstybių diplomatinė jungtis“, – sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
laikinai atsidare

Maras

Maras portretas
5 jedinstveniku kolona, komenraruose atidirbineja medinius rublius. :)))

to > bigmuda

to > bigmuda portretas
Grisk i kaimą..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių