Klaipėdiečius skatina neskubėti – žaliųjų atliekų konteineriai bus išvežti

  • Teksto dydis:

Ruduo jau persirito į antrąją pusę, todėl dažnas klaipėdietis skuba kuoptis sodą ir kiemą, kad žiemą pasitiktų ramiai. Miestiečių atsakingumą iliustruoja skaičiai – kiekvieno sezono metu tvarkingai išrūšiuotų žaliųjų atliekų Klaipėdoje padaugėja net 4–6 kartus. „Ecoservice Klaipėda“ komandos nepailstamai dirba, kad visų atliekos būtų surinktos ir tvarkingai sukompostuotos, todėl klaipėdiečių prašoma kiek kantrybės.

Atsakingo atliekų tvarkymo tendencijos Klaipėdoje kasmet vis stiprėja. Žaliąsias atliekas yra itin svarbu rūšiuoti tvarkingai tam, kad jos neterštų ne tik aplinkos, bet ir oro, kuriuo kvėpuojame. „Ecoservice Klaipėda“ skaičiuoja, kad 2017 m. iš klaipėdiečių buvo surinkta 4 tūkst. tonų žaliųjų atliekų, 2018 – 3,2 tūkst. tonų, o šiais metais, sezonui dar net nepasibaigus, skaičius siekia 2,8 tūkst. tonų.

Vis dėlto taip intensyviai augantys žaliųjų atliekų kiekiai kelia ir iššūkių. Siekiant patenkinti gyventojų poreikius, „Ecoservice Klaipėda“ deda visas pastangas, kad gyventojų sukauptos žaliosios atliekos būtų išvežtos. Sudaromi dažnesni atliekų surinkimo grafikai, komandos dirba nuolat. Tiesa, dėl to, kad kiekiai taip sparčiai auga, kartais klaipėdiečiams tenka susidurti ir su išvežimo trikdžiais.

„Atliekos yra vežamos nuolat, bet šiuo atveju reikia mūsų ir klaipėdiečių, individualių namų ir sodų savininkų, komandinio darbo. Tad iš gyventojų visų pirma – kantrybės. Jeigu konteineris nebuvo ištuštintas atliekų vežimo dieną, prašome neskubėti jo įsitraukti atgal į kiemą. Komanda atvažiuos kitą dieną ir atliekas tikrai surinks. Norime nuraminti ir miestiečius – jeigu mieste matote didesnę krūvą sugrėbtų lapų ar žolės, jos taip pat bus netrukus išvežtos“, – teigė „Ecoservice Klaipėda“ atstovas Laimonas Žemaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių