Klaipėdiečiams jau grįžta karštas vanduo

Šiaurinės Klaipėdos dalies gyventojams grįžta karštas vanduo. Anot specialistų, šiųmečių bandymų rezultatai – gana geri, didelių gedimų neužfiksuota.

Šiemet hidrauliniai bandymai šiaurinėje miesto dalyje įvyko sklandžiai. Kai kurie gyventojai be karšto vandens buvo vos parą.

„Pirmadienį ryte dalis gyventojų dar tikrai galėjo nusiprausti. Pirmadienį ryte dar matėme, kad Dragūnų kvartale, prie ligoninės temperatūros dar buvo apie 67 laipsnius. Kol ataušinome tinklus buvo apie 11–12 val., tad žmonės tikrai galėjo pasinaudoti, jeigu prižiūrėtojai nebuvo uždarę paties namo. Tai išėjo viena diena kai nebuvo karšto vandens“, – aiškino bendrovės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Jau trečiadienio rytą į dalies gyventojų butus grįžo karštas vanduo, taigi daliai gyventojų išbandymas šaltu vandeniu tetruko vos apie parą.

Pašnekovo teigimu, šiųmečių bandymų rezultatai yra neblogi – didelių gedimų neužfiksuota.

„Nėra 100 proc. patvirtintų nutekėjimų. Yra keletas vietų, kur rodo, kad papildymai buvo didesni nei nustatytas mūsų vadinamasis fonas, tačiau sunku pasakyti, ar ten tikrai bėdos“, – aiškino Šilumos tiekimo tarnybos vadovas.

Galimi defektai bus tikrinami Joniškės ir Mokyklos gatvės kampe, ties Klaipėdos „Saulėtekio“ pagrindine mokykla ir Joniškės g. 14 namu. Nutekėjimas pastebėtas ir Miško kvartale – Liepojos g. ir Šiaurės pr. kampe.

Didelių šilumos tinklų defektų – neužfiksuota.

Pašnekovo teigimu, pasitaiko atvejų kai nutekėjimai atsiranda dėl ne visiškai sandarių namo įvadinių sklendžių.

„Tai žinodami administratoriai name palieka atidarytus drenažus. Kai mes duodame didelį slėgį, per tą nelaikančią, nesandariai uždarytą sklendę tas vandenėlis prateka. O tam, kad nebūtų susprogdinti namo vidaus įrenginiai, jie atidaro drenažą ir tas vanduo bėga į kanalizaciją, o pas mus parodo nutekėjimą. Taigi, būna atvejų, kad tai yra ne defektas tinkluose, o prižiūrėtojo bandymas apsaugoti namo vidaus šildymo sistemos įrenginius“, – dėstė A.Smaguris.

Tokiu atveju, atnaujinus įprastą tiekimą nutekėjimai nebefiksuojami, nes sklendės atidaromos įprastai ir uždaromi drenažai.

„Klaipėda“ jau rašė, kad paprastai iškart po šildymo sezono vykdavę hidrauliniai bandymai šiemet dėl karantino buvo perkelti į vasarą.

Pietinėje miesto dalyje hidrauliniai bandymai vyks rugpjūčio 10-15 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepastebėjau

Nepastebėjau portretas
O kur tas karštas vanduo buvo išėjęs?

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Neskubėkit, vyrai! Aš jau seniai prausiuosi tik su nešildytu vandeniu ir kitiems patariu - jei nenorite senatvėje keisti sąnarius į protezus, kas rytą patrinkite juos vėsiu vandeniu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių