Klaipėdiečiai užfiksavo dieną degančius žibintus: ar nešvaistomi mokesčių mokėtojų pinigai?

Įjungtus žibintus vidury dienos užfiksavęs dienraščio „Klaipėda“ skaitytojas svarsto, ar taip nešvaistomi mokesčių mokėtojų pinigai. Juk nuo metų pradžios pabrango elektra. Puodžių ir Bokštų gatvėse lempos buvo žibinamos, kai danguje – nė debesėlio.

Bendrovė „Gatvių apšvietimas“ ramina: mokesčių mokėtojų pinigai skaitytojo paminėtose gatvėse tikrai nebuvo eikvojami veltui.

„Ieškojome kabelio gedimo, o dienos metu, neįsijungus apšvietimo, būtų labai sudėtinga jį nustatyti“, – paaiškino bendrovės „Gatvių apšvietimas“ Apšvietimo valdymo skyriaus vadovas Dainius Petrauskas.

„Yra agregatai, kurie parodo mums tikslią gedimo vietą. Mes nusikasame, susitvarkome, ir viskas veikia“, – aiškino D.Petrauskas.

Šįkart dirbtine šviesa saulės nutviekstą sniegą paryškinti teko dėl poros sustreikavusių stulpų Puodžių gatvės šiauriniame gale.

„Ties Puodžių gatvės 25 namu buvo krepštelėtas ir užkastas kabelis“, – patikslino D.Petrauskas.

Tačiau gedimo sutvarkyti artimiausiu metu veikiausiai nepavyks. „Kai tiek sniego, nieko negalime padaryti“, – tikino D.Petrauskas.

Tiesa, apšviesti visas uostamiesčio gatves žiemą išties kainuoja nemažai. Apšvietimo valdymo skyriaus vadovas skaičiuoja, kad tamsiausiais mėnesiais skaitikliai „prisuka“ ir iki šimto tūkstančių eurų.

Tačiau dėl šviesiu paros metu įsižiebiančių žibintų klaipėdiečiai gali būti ramūs – jungiami tik taisant gedimus.

„Jie yra valdomi iš mūsų pulto, pagal miesto apšviestumo lygį“, – sakė D.Petrauskas.

Tamsiausiomis žiemos paromis žibintams tenka šviesti net po 16 valandų per parą. Nenuostabu, kad ilgos darbo valandos kai kuriuos išveda iš rikiuotės.

Įrenginius, kurie spingsi net ir įdienojus, mato dispečeriai.

O jei koks vienas kitas ir prasprūsta, apie juos praneša patys gyventojai.

„Gatvių apšvietimas“ primena, kad klaipėdiečiai telefonu gali kreiptis ne tik dėl dieną šviečiančių, bet ir dėl naktį neveikiančių žibintų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
Ar girdėjo bobutė apie elektros tinklų patikrą ir remontą?

X-Pensininkui

X-Pensininkui portretas
Geležinkelio apšvietimas, stotys vagonų parkas ir kitos teritorijos ne miesto biudžetas.Na ,o kaip su pėsčiųjų tiltu per geležinkelį,(Priestočio- Kretingos g.) ar vis dar tiltą, kad nebūtų slidu šildo miestas? Ar barsto druska? Ar visai paliktas ? Štai kur pinigėliai. Įdomu. Kai pastatė tiltą LG tai per pirmąjį tilto apšildymą (ne garantuoju), bet kiek girdėjau, tai mėnesio kaštai siekė 30 tūkst. litų prieš įvedant eurus. Tai kur pinigėliai?

4

4 portretas
Šviesa tai gyvybė, o pinigai tai blogis
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių