Klaipėdiečiai skundžiasi peršalimu, užfiksuoti ir du gripo atvejai

Žvarbus rudeniškas oras išguldė klaipėdiečius. Mieste praėjusią savaitę užfiksuoti net du gripo ir per pusę tūkstančio peršalimo ligų atvejų. Specialistai ragina sergančių vaikų nevesti į darželius.

Panašu, kad peršalimo ligų sezonas šį rudenį prasidėjo kiek anksčiau nei įprastai – dar pirmojoje rugsėjo pusėje.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Elvina Juknienė patvirtino, kad sergamumo rodiklis praėjusią savaitę šoktelėjo į viršų.

Specialistų teigimu, praėjusią savaitę (rugsėjo 9–15 d.) Klaipėdos mieste gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis padidėjo nuo 21,8 iki 34 atvejų 10 tūkst gyventojų.

Vaikai (iki 17 metų amžiaus) sudarė 68 proc. visų susirgusiųjų.

Iš viso Klaipėdoje užregistruoti du gripo atvejai (visi suaugusieji) ir 501 peršalimo atvejis (tarp jų – 339 vaikai).

Palyginti su pirmąja rugsėjo savaite, sergančiųjų skaičius padidėjo kone dvigubai.

Rugsėjo 2–8 d. Klaipėdoje užregistruotos 323 ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijos (tarp jų – 195 vaikai), susirgimų gripu registruota nebuvo.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai rekomenduoja visiems gyventojams reguliariai plauti rankas, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių asmenų.

Kosint ir čiaudint, rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove (geriausia – alkūnės linkyje).

Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Susirgus gripu ar ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją dėl gydymo paskyrimo, nevykti į darbą, mokyklą, nevesti sergančių vaikų į darželius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va

Va portretas
Va jau lietuvoje irgi plaukuotoji ranka virusa atveze australijoje isbande gerai veikia tai jau jis ir lietuvoje tai greitai dirba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių