Klaipėda ruošiasi šventėms: pradėtos kabinti kalėdinės dekoracijos

Uostamiestis jau ruošiasi artėjančioms metų šventėms – pradėtos kabinti kalėdinės dekoracijos, kurių šiemet bus šiek tiek mažiau. Nepaisant to, bus stengiamasi, kad miestiečiai šventės alsavimą pajaustų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, puošiamų gatvių sąrašas taip pat šiek tiek keisis.

"Atsižvelgiant į praeitų metų biudžetą, norėta išlaikyti labai panašų ir šiais metais. Žinome, kad elektros kainos kilo, tad mums reikėjo mažinti papuošimų skaičių, tikrai jį mažinome, bet nežymiai. Praėjusiais metais buvo 1,3 tūkst. papuošimų, šiemet planuojama apie 1 tūkst. Jeigu šiais metais būtume planavę tą patį skaičių, elektros kaina būtų ne 9 tūkst., o per 30 tūkst.", – teigė pašnekovė.

Ji sakė, kad puošyba pernai kainavo 116 tūkst. eurų, tai – elementų užkabinimas ir nukabinimas; elektra – 9 tūkst. eurų. Iš viso biudžete buvo 125 tūkst. eurų, dar teko pirkti 30 naujų papuošimų, kadangi kai kurie sugedo, tad turėjo būti pakeisti naujais.

Praėjusiais metais buvo 1,3 tūkst. papuošimų, šiemet planuojama apie 1 tūkst.

"Visos miesto gatvės bus papuoštos, tik nuo Baltijos pr. žiedinės sankryžos iki Smiltelės gatvės papuošimai bus ant kas antro stulpo. Nepagražinome keleto gatvių – Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kūlių Vartų gatvės. Liepojos gatvėje anksčiau ant kiekvieno apšvietimo atramos buvo dedami du vienetai puošybos elementų, dabar dėsime po vieną", – tikino I. Kubilienė.

Puošiamų gatvių sąrašas – toks pat, kaip praėjusiais metais: Liepojos, Audros, K. Donelaičio, Molo, Melnragės, Naujojo Sodo, Turgaus, Vėtros, J. Janonio, Pilies, Priestočio, S. Daukanto, Šaulių, Tiltų, Turgaus, Žvejų gatvės.

Taip pat bus papuoštos Karlskronos, Lietuvininkų, Atgimimo, Teatro aikštės, pasipuoš ir M. Mažvydo alėja.

Miesto papuošimas užtrunka mėnesį.

Bendrovės "Gatvių apšvietimas" Apšvietimo valdymo skyriaus vadovas Dainius Petrauskas patikslino, kad puošimo darbus planuojama baigti gruodžio 10 d.

Dekoracijos bus įjungtos gruodžio 10 d., išjungtos – sausio 9 d.

"Kitais metais, jeigu situacija pagerės, gal naujų puošybos elementų įsigysime, kad pakeistume bendrą vaizdą", – kalbėjo I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ert

Ert portretas
Vel tos pacios girliandos? Jus paziurekit kaip vilnius senamiestyje issipuoses, Kaunas.. Geda Klaipėda.. mažas miestas,ir tai nesugebam buti gražūs.

vietiniai ŽMOGOS nebūkit piktii

vietiniai ŽMOGOS nebūkit piktii portretas
artėja Kalėdos ir naujii metai, kokie jie bus, tik mum sprestt

praeivis

praeivis portretas
kaip baisiai atrodo tie sudeginti žibintai karūnom papuošti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių