Klaipėda neteks ES paramos?

Po susitikimo su vidaus reikalų viceministru Dariumi Urbonu Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas liko sukrėstas. Pasirodo, ES projektams įgyvendinti skirtos lėšos vis dar neįsisavintos, o uostamiesčiui iškilo reali grėsmė netekti paramos.

Artėjant Europos struktūrinių fondų paramos įsisavinimo laikotarpiui, mero ir vidaus reikalų viceministro susitikimo metu aptarta, kaip integruotos teritorijos vystymo programoje įsisavinamos ES lėšos.

Susitikimą V.Grubliauskas įvardijo kaip vieną nemaloniausių per visą kadenciją.

"Susipažinęs su duomenimis likau šokiruotas. Kviesiu pasiaiškinti administracijos ir padalinių vadovus. Tokia situacija ilgiau tęstis negali. Ties savivaldybės administracijos struktūriniais padaliniais iškilo didžiulis Damoklo kardas", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Pasirodo, ES lėšos sėkmingai panaudotos įgyvendinant tik du iš 13 patvirtintų projektų – įrengiant daugiafunkcį sveikatingumo centrą ir tvarkant Bastionų komplekso (Jono kalnelio) ir jo prieigų teritoriją.

Anot mero, lėšos neįsisavintos vykdant naujojo tilto su pakeliamu mechanizmu statybų, Dangės upės krantinės rekonstrukcijos, Turgaus aikštės ir jos prieigų, Atgimimo aikštės, pėsčiųjų tako Taikos prospekte, Ąžuolyno giraitės sutvarkymo, Futbolo mokyklos konversijos, daugiabučių namų kiemų, viešosios erdvės prie buvusio kino teatro "Vaidila", bendrovės "Klaipėdos energija" buvusios teritorijos sutvarkymo projektus.

"Klaipėda atsidūrė prasčiausiai lėšas įsisavinančių miestų sąraše. Tai didžiulė sistemos problema, kurią būtina spręsti nedelsiant", – teigė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokesčių mokėtojas

Mokesčių mokėtojas portretas
Brangieji, apie kokius darbus gali mūsų savivaldybės klėrkai kalbėti,kokius projektus jie gali įsisavinti.Vienintelis dalykas ką jie ir jų beraščiai klėrkai gali tai pūstis,plėstis,iš mūsų visų uždirbtų pinigų .Jie visi pilni erogancijos . kokiu tik klausimu besikreipi ,Klaipėdoje nieko negalima,jokio verslo ,jokių perspektyvų neleidžia, visi klėrkai nori tave valdyti ,mokyti,visur kišasi,o patys nieko net neišmano.Įvisus klausimus lauki atsakymo po mėn. ar net kelis kol tau kokią nors nesąmonę parašys,kad tik atsifutbolyti,kad tik nieko neveikti, kaip gali miestas klestėti,kai tokie bukagalviai mus valdo, kad tik kas nors naujo neatsirastų. Ir vis primena. jie nepatinka gali išvažiuoti . Tai mes visi taip ir darome.O lėšų neisisavino ,nes vogti truputį jau prisibijo, o daugiau nieko ir nesugebėjo tik"ĮSISAVINTI". Sėkmės.

Taikos 55

Taikos 55 portretas
Ka tas musu meras gali matyti,kas vyksta Klaipedoje.Pasedi merijoje ir vaziuoja namo i girulis.Ten jis baigia sau gatve atsivesti.Uzdraude veltui nuo sestos valandos pasistatyti giruliuose,prie kelio masinas,apmokestino,kad zmones nevaiksciotu vakare po darbo pajuriu ir tuo paciu jis galetu su seima po darbo prie kranto gerai pailseti.

Taikos 55

Taikos 55 portretas
Aisku prie ruso buvo daug blogumo,bet kai su tevais atsikeleme Breznevo laikais i Baltijos pr.,tai aplinkui buvo laukai.Kaip tada greitai state tuos blokinius namus,per menesi.Iskasa duobe,o uz menesio jau stovi namasir uz menesio keliasi zmones.Tegul tik nekeiksnoja tuos blokinius namus,ju pamatai,dar ilgai gali issilaikyti.Stiprus namai.O dabar tai pastato viena kita per desimt metu.Visai vargana ta Klaipedele bepaliko.
VISI KOMENTARAI 125

Galerijos

Daugiau straipsnių