Kitokia Moters diena: Klaipėdos gatvėse pareigūnai tulpių nebedalys

Šiemet Moters diena bus kitokia. Klaipėdos gatvėse nepamatysime kelių policininkų, dalijančių vairuojančiosioms tulpes.

Buvome įpratę, kad Kovo 8-ąją miestas pražysdavo tulpių žiedais. Labiausiai stebindavo policijos akcija, kai uniformuoti pareigūnai stabdydavo moterų vairuojamus automobilius ir išsigandusioms vairuotojoms įteikdavo tulpių.

Tai būdavo maloni, nors ir ne visų vienareikšmiškai vertinama staigmena.

Šiemet Kovo 8-oji bus kitokia.

"Komisariate gal ir pasveikinsime koleges kukliai, bet viešose erdvėse, kaip tai būdavo tradiciškai, gėlių neteiksime. Apsitarėme su policijos vadovais, kad karo Ukrainoje kontekste masiška šventė žmonėms nelabai suteiktų teigiamų emocijų, gali atsitikti net priešingai. Geriau neaudrinti visuomenės", – patikino Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Geriau neaudrinti visuomenės.

Karas, siaubiantis Ukrainą, verčia kitaip reaguoti į daugelį švenčių.

Prieš siaubingą broliškos tautos nelaimę nublanko šių metų Užgavėnės, mėlyna ir geltona spalvomis nusidažė Kazimierinės ir tradicinės Kaziuko mugės.

Panašu, kad nauji akcentai skambės ir Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Socialiniuose tinkluose sklinda idėja Kovo 8-ąją minėti, kaip tarptautinę solidarumo su Ukrainos moterimis dieną.

Lietuvoje Kovo 8-oji, Tarptautinė moterų solidarumo diena, – įtraukta į atmintinų dienų sąrašą, kuriame įrašytos 72 tokios dienos.

Kovo 8-osios klausimu visuomenės nuomonė – labai nevienoda.

Vieni tikina, kad didžiausios pagarbos vertos motinos, todėl Lietuvoje pirmasis gegužės sekmadienis minimas kaip Motinos diena.

Kiti tikina, kad ne tik motinos vertos pagarbos ir akcentuoja moterų, kovojančių už lygias teises su vyrais, šventės aspektą ir ragina minėti šią dieną paminint moterų nuopelnus visose gyvenimo sferose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pietietis.

pietietis. portretas
myliu savo moteri kiekviena vakara .pries uzmigdamas, ir rytais jei ji mane prizadina. ji man grazi kiekviena diena- visos komercines sventes - tai slykstu.

<Rasa

&lt;Rasa portretas
Nesvarbu is kur ji "atkeliavo". Bet tai ka padare rusai - tai sovietinis tos dienos variantas - raudonos tulpes ir degtines gerimas -nieko bendro neturintis su tos "sventes" kilme. Kovo 8 ideja buvo protestai ir demonstracijos.

Dalia

Dalia portretas
Skaitau ir galvoju kokių dar atsilupusių,nesveikai mąstančių ,kartais pagalvoju,ką jie veikė per pamokas,kad šitaip nusirašyti,ar pavydas bambą griaužia,kad nėra tarptautinės vyrų dienos, gėda vyrai,o jai moterys čia komentuoja,,,tai reiškiasi niekas nepasveikino,,,, pavydas,,
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių