Karklėje įrengta nuovaža neįgaliesiems

Pajūrio regioniniame parke baigtas montuoti medinis takas, skirtas neįgaliesiems saugiai pasiekti jūrą. Nuovaža įrengta Karklėje, ties senosiomis kapinaitėmis.

„Karklė yra pasirengusi priimti ir gyventojus su specialiaisiais poreikiais. Dar gal žmonės nežino, projektą užbaigėme prieš šalčius, bet dabar ne tik Klaipėdos rajono, bet ir Klaipėdos žmonės, kurie naudojasi vežimėliais, gali patogiai nusileisti į paplūdimį. Lėšas skyrė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos fondo“, – naujieną pristatė Pajūrio regioninio parko direkcija.

„Specialios, neįgaliesiems pritaikytos infrastruktūros labai trūksta. Projektą įgyvendina Pajūrio regioninio parko direkcija, tačiau lėšų tam skyrė Lietuvos automobilių kelių direkcija. Visa projekto vertė – apie 20 tūkst. eurų“, – sakė Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius.

Medinis takas – kol kas vienintelis, kuriuo neįgalieji be vargo gali pasiekti jūros krantą.

Pajūryje yra ir daugiau žmonėms su negalia skirtų objektų – Karklėje jau įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, pritaikyta tik neįgaliesiems, Klaipėdos rajono savivaldybė pastatė stendus, kuriuose informacija pateikta Brailio raštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių