Kariams uostamiestyje trukdo tvora

Herkaus Manto gatvėje įsikūrę kariai siūlo nugriauti dalį raudonų plytų tvoros. Pastebima, kad statinys riboja matomumą iš kariškių teritorijos išvažiuojantiems automobiliams, todėl kyla eismo įvykių grėsmė.

Vakar vykusio Saugaus eismo komisijos posėdžio metu diskutuota dėl eismo saugumo Herkaus Manto gatvėje ties įvaža į LK KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės teritoriją.

Posėdyje dalyvavęs rinktinės vadas plk. ltn. Aristidas Gerasimavičius tvirtino, kad situacija šioje gatvės dalyje nesikeičia jau kelerius metus.

Teigiama, kad ties išvaža iš teritorijos į Herkaus Manto gatvę nutinkančius eismo įvykius lemia kelios priežastys: didelis gatve riedančių automobilių greitis, prastas matomumas, nepakankamas šioje vietoje stovinčio veidrožio efektyvumas.

Pastarąjį įrengė patys kariškiai, tačiau jo aprėpiamas matymo laukas – per mažas.

Prieš kurį laiką buvo bandyta čia įrengti didesnį veidrodį, tačiau pravažiuojantis sunkiasvoris automobilis jį nudaužė, mat objektas buvo per didelis.

Teigiama, kad iš teritorijos išvažiuojantys automobiliai turi maždaug metrą išlįsti į važiuojamąją Herkaus Manto gatvės dalį, nes tik tada gali pamatyti arterija atriedančius automobilius.

Tokia situacija susiklosto todėl, kad matomumą riboja šalia įvažos stovinti raudonų plytų tvora.

Kariškių atstovas Saugaus eismo komisijai siūlė pritarti, jog prieš pėsčiųjų perėją būtų įrengti automobilių greitį ribojantys kalneliai.

Taip pat siūlyta nugriauti ir bent dalį minėtos tvoros. Nugriauti, anot vado, galėtų ir patys kariai.

Dauguma komisijos narių sutiko, jog tvorą iš tiesų būtų galima sutrumpinti vienu ar pora metrų arba bent sumažinti jos aukštį. Tokių permainų galimybės bus įvertintos.

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad tvora kliudo ir gatvę šioje vietoje pereiti bandantiems gyventojams, mat vairuotojams sunku juos pastebėti. Tikėtina, kad ateityje ši nesaugi perėja bus panaikinta.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas pastebėjo ir tai, kad vertėtų uždrausti kairįjį posūkį tiek įvažiuojant į karinę teritoriją, tiek iš jos išvažiuojant. Tokiam siūlymui komisijos nariai pritarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

f

f portretas
Tokiu vietu yra pilna visur, kur uzstojamas vaizdas ir neimanoma matyti ar kas atvaziuoja... Maziausiai 20-30 metru iki isvaziavimo neturetu buti jokiu vaizda uzstojanciu objektu.

pensorius

pensorius portretas
Juk jie turi dar vieną, visiškai saugų įvažiavimą į savo teritoriją. Kokio gi velnio jiems reikia kelti problemą?

Ne my kit I kelnes

Ne my kit I kelnes portretas
Liberal a I molodiec manau
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių