Kalėdų Senelis – tik su galimybių pasu

Uostamiesčio lopšeliuose-darželiuose tebesvarstoma, kaip šiais metais mažieji švęs laukiamiausias metų šventes.

Be dokumento neįeis

Kai kurios įstaigos laikosi nuostatos, kad saugumo sumetimais organizuoti šventinių renginių nederėtų, o Kalėdų Senelis grupes lankytų tik turėdamas galimybių pasą.

Iki pandemijos kiekvienų metų gruodį darželiuose vykdavo šventiniai renginiai ir susitikimai su Kalėdų Seneliu.

Tačiau nuo pernai tradicijos ėmė keistis.

Įsisiautėjęs virusas atgrasė nuo susibūrimų, todėl šventiniu laikotarpiu daugelis renginių buvo atšaukti, įvesti įvairūs draudimai.

Dėl karantino atsiradę reikalavimai neaplenkė ir švietimo įstaigų. Pirmą kartą Kalėdos darželiuose vyko virtualiai.

Kalėdų Senelis atvyks su sutvarkytais dėl COVID-19 dokumentais.

Šiais metais stengiamasi vaikams atnešti gyvą kalėdinį džiaugsmą.

Klaipėdos lopšelio-darželio "Puriena" direktorė Virginija Letukienė teigė, kad laikantis saugumo nurodymų kiekviena grupė, paskyrus atskirą laiką ir erdvę, galės susitikti su Kalėdų Seneliu.

"Taip planuojame. Savivaldybė pastarajame susirinkime nutarė, kad jeigu Kalėdų Senelis turės galimybių pasą, atskirai grupei planavome jį užsakyti. Tokiu principu planavome iki šios dienos, bet ar taip įvyks, priklausys nuo to, ar savivaldybė nepriims kitos politikos. Dabartinėmis sąlygomis daug kas pasikeičia per dieną. Klaipėdoje situacija yra gana rami. Kalėdų Senelis atvyks su sutvarkytais dėl COVID-19 dokumentais", – kalbėjo V.Letukienė.

Virginija Letukienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Senelis – vis brangesnis

Kalėdų Senelio kaina vienam vaikui svyruoja nuo penkių iki aštuonių eurų. Tai sprendžia kiekviena grupė atskirai.

"Jeigu kaina tesiekia penkis eurus vienam vaikui, ji tikrai nėra didelė. Tiek būdavo ir įprastai. Tačiau girdėjau, kad viename darželyje už Senelio paslaugas reikės mokėti ir po septynis eurus. Kas per Kalėdų Senelis, kuris šitiek pinigų prašo?" – svarstė klaipėdietė Iveta, keturmečio mama.

Kai kurios įstaigos – vis dar apklausų stadijoje. Dėl nuolatos besikeičiančių sąlygų siūlomi keli šventinės programos variantai.

"Praeitais metais vaikai su Kalėdų Seneliu bendravo virtualiai. Šiais metais, kadangi įstaigoje negalima būti kartu su tėveliais, priklausys, ką pasirinks tėvai. Vienos grupės išeis į lauką, susitiks miške. Kiti tėvai paliks dovanas lauke, dar kiti darys tik savo grupėse, be tėvelių", – sakė Klaipėdos lopšelio-darželio "Atžalynas" direktorė Rasa Žemgulienė.

Ruošia šventinę programą

Kad kuriame nors darželyje būtų planuojamas vienas didelis renginys, žinių nėra.

"Kiekviena grupė šventę organizuoja atskirai. Kas lauke, kas viduje. Tačiau šventė bus skirta tik vaikučiams. Kalėdų Senelis bus, bet čia jau auklėtojų kūrybiškumo, išradingumo reikalas. Kiekviena grupė darys individualiai, bendros šventinės programos nebus", – tvirtino Klaipėdos lopšelio-darželio "Žilvitis" direktorė Loreta Žiliuvienė.

Daugelis vaikų grupių jau pradėjo ruošti šventinę programą. Nors ji bus minimali, kiekvieną pradžiugins Kalėdų Senelio atvykimas.

"Vyks kiekvienos grupės šventinė programa. Muzikiniai užsiėmimai vyksta, muzikos vadovai dirba su kiekviena grupe. Jie savo minimalias programėles jau turi", – pasakojo V.Letukienė.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorės Jūratės Grubliauskienės teigimu, Kalėdų Senelis iš vienos grupės į kitą vaikščioti negalės.

"Jis turės turėti galimybių pasą, šventės metu laikytis būtinųjų reikalavimų: dėvėti kaukę, laikytis atstumų, nesisodinti vaikų ant kelių, neteikti dovanų tiesioginio kontakto būdu. Atkreipiame dėmesį, kad Kalėdų Senelis negalės vaikščioti iš grupės į grupę, tačiau galės susitikti su vaikais salėje, vienu metu tik su vienos grupės vaikais. Apsilankius vienoje grupėje, prieš einant į kitą, būtina laikytis laiko intervalo, išvėdinti patalpas ir jas dezinfekuoti", – kalbėjo sveikatos biuro direktorė.

Sveikatos biuro nurodytais duomenimis, vaikų, sugrįžusių iš rudens atostogų, sergamumas ir vėl ėmė augti.

Auklėtojų sergamumo rodikliai pastaruoju metu menksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netikras senis

Netikras senis portretas
Jo barzda - vatinė, boba guminė, valgo jis tik dirbtinį medų, o ir tai - tik per stiklą lyžteli. Geria nealkoholinį alų. Su vištpasiu.

che che che

che che che portretas
štai jums - kukį su snukiu. Gyvulio paso Senis Utataltis

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu kaledu senelis be gyvulio paso ir ne pi.de.ras tai JIS YRA NETIKRAS, JIS yra SOVIETINIS SENELIS. SALTIS.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių