Kalėdų belaukiant: Teatro aikštėje bus išlieta čiuožykla po atviru dangumi

Uostamiesčio kalėdinių renginių organizatoriai atskleidė, kokių siurprizų gali tikėtis laukiantieji didžiųjų metų švenčių. Antrą kartą po keliolikos metų Teatro aikštėje bus įrengta čiuožykla po atviru dangumi.

Natūrali eglė – iš Dituvos

Ketvirtadienį pristatytos pagrindinės Kalėdų naujienos ir laukiamiausi renginiai.

Šiemet jų organizavimui, Teatro aikštės dekoravimui ir iliuminavimui savivaldybė skyrė beveik 90 tūkst. eurų.

Dar apie 190 tūkst. eurų atsieis miesto gatvių kalėdiniai papuošimai bei dirbtinė eglė Atgimimo aikštėje.

Visas grožybes klaipėdiečiai išvys po dviejų savaičių, pagrindinės miesto žaliaskarės įžiebimo dieną, lapkričio 30-ąją 17 val.

Renginio metu Teatro aikštėje vėl nušvis natūrali Kalėdų eglė.

Dituvos soduose užaugintą medelį miestui padovanojo klaipėdiečiai, Dituvoje turintys savo vasarvietę.

Organizatoriai rinkosi iš dešimties pasiūlymų.

Gyvą sidabrinę eglutę jau po savaitės darbininkai atgabens į Klaipėdą.

Naujiena – ledas

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, Kalėdos Klaipėdoje, kaip visada, bus išradingos, smagios ir spalvingos, o šįmet – dar ir su ledu Teatro aikštėje.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys pasakojo, kad čiuožykla bus atidaryta praėjus savaitei po eglės įžiebimo, jei oro sąlygos leis, gruodžio 7-ąją arba diena vėliau.

Šiemet mes nebijosime paslysti – pabandysime išpilti ledą ir pakviesti klaipėdiečius į miesto širdį, šalia tikrai labai gražios eglutės praleisti artėjančių Kalėdų laukimo vakarus.

"Šiemet mes nebijosime paslysti – pabandysime išpilti ledą ir pakviesti klaipėdiečius į miesto širdį, šalia tikrai labai gražios eglutės praleisti artėjančių Kalėdų laukimo vakarus. Neslėpsiu, techniškai tai – didelis iššūkis. Turėsime per vieną dvi dienas supilti smėlį, išlyginti pagrindą, tada per kelias dienas partneriai suinstaliuos šaldymo įrangą, o dar po kelių dienų bus atvežta reikalinga aplinkinė infrastruktūra: takeliai, nedidelės terasėlės, palengvinsiančios patekimą ant ledo", – teigė R.Žiubrys.

Maždaug 20 metrų ilgio ir pločio čiuožykla, tikimasi, pritrauks daugybę žmonių.

Ši pramoga – nemokama, tačiau reikės susimokėti simbolinį pačiūžų mokestį (ne daugiau nei 5 eurai).

Organizatoriai pasirūpino reikiamu kiekiu pačiūžų, tačiau norintiesiems bus leista čiuožti ir savo.

Vienu metu ant ledo ne ilgiau valandos galės pramogauti apie 30–40 žmonių.

Pastarąjį kartą ledas Teatro aikštėje buvo išlietas prieš keliolika metų.

Pasirodys jaunieji čiuožėjai

Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė pristatė kalėdinių renginių kultūrinę programą, kuri tęsis visą gruodį.

Į ją įtraukta ir dailiojo čiuožimo klubo "Speigas" vadovės ir trenerės Editos Dvarionienės auklėtinių parengta "Ledo pasaka". Mažieji čiuožėjai pademonstruos savo sugebėjimus ir užkurs šventinę nuotaiką.

Programoje – ir organizacijų, įstaigų labdaros iniciatyvos.

Stebuklingą kalėdinį metą bus sekamos trys pasakos – "Kalėdų eglutės pasaka", "Ledo pasaka" Teatro aikštėje ir "Tikroji Kalėdų istorija" buvusios Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios erdvėje.

Tiek žaliaskarės įžiebimo vakarą (skambant finalinei dainai, kurią paruošė klaipėdiečių elektroninio roko grupė "Royce"), tiek Naujųjų metų naktį nušvis fejerverkas.

Saugumo sumetimais Teatro aikštė skelbiama zona be pirotechnikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatenkintas

Nepatenkintas portretas
Jo va čia tai sensacija, kurios simbolinis mokestis 5€!!!! O kodėl ne 10€? Juk skambageriau.ledas Klaipėdoje,o jei lis tai ledo tikriausiai nebus. Renginių visiškai nesimato kad būtų palyginus su kitais miestais,nes manau kad organizatoriai nėra igalus kažką daugiau padaryti.

Gandragalviai

Gandragalviai portretas
Ir vėl nepatenkinti.Kada jūs runkeliai būsit laimingi

Interesantas

Interesantas portretas
Kadangi VšĮ "Klaipėdos šventės" steigėja ir savininkė yra savivaldybė, kažin ar gali joje darbuotis direktoriaus Žiubrio žmona, žmonos brolis? Ar čia nepažeidžiami privatūs interesai algą mokėti saviems? Čia juk ne šeimyninė bendrovė.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių