Kalėdinės tradicijos uostamiestyje – su pokyčiais

Ruošiantis gražiausioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems metams, šventinių tradicijų bus stengiamasi nekeisti. Tačiau siekiant sutaupyti energijos, svarstoma galimybė nepuošti kai kurių šalutinių gatvių, kad būtų mažiau išlaidų papuošimų pakabinimui bei nukabinimui. Vis dėlto konkretūs sprendimai dar nepriimti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, žadama, kad šventinis apšvietimas mieste bus įjungtas vėliau, o išjungtas anksčiau.

"Planuojama miesto šventinį apšvietimą įjungti nuo gruodžio 10 d., o išjungti sausio 10-ąją. Teatro aikštę šventiniu laikotarpiu puoš tikra eglė. Bus tęsiama 2016 m. pradėta graži ir unikali klaipėdietiška tradicija. Jau artėjančią savaitę klaipėdiečiai bus kviečiami siūlyti savo užaugintas žaliaskares, o viena jų taps pagrindine miesto egle", – sakė A.Dobranskis.

Eglė bus dovanota, o papuošimams bus naudojamos ankstesniais metais įsigytos LED lemputės.

Lempučių pakabinimo išlaidos, A.Dobranskio teigimu, įtrauktos į bendrą miesto papuošimo sąmatą. Veikiausiai kainuos eglutės nukirtimo, transportavimo ir pastatymo paslauga.

Andrius Dobranskis. Vytauto Petriko nuotr.

Eglutės pastatymu pasirūpins viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės", kuri šiuo metu konsultuojasi su galimais paslaugos teikėjais.

"Bendra viso miesto šventinei puošybai numatoma suma išlieka panaši kaip ir pernai – 155 tūkst. eurų. Už šią sumą bus puošiamos miesto gatvės, viešosios erdvės, dengiamos elektros energijos išlaidos – ant apšvietimo atramų bus pakabinta per tūkstantis puošybos elementų. Taip pat mieste bus pakabinta apie 20 tūkst. metrų girliandų, daugiausia bus naudojami ankstesniais metais įsigyti papuošimai, dalis įsigyjama naujų", – paaiškino administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Planuojama miesto šventinį apšvietimą įjungti nuo gruodžio 10 d., o išjungti sausio 10-ąją.

Miesto šventinių renginių ciklui iš viso numatoma 90 tūkst. eurų.

Už šias lėšas "Klaipėdos šventės" įsipareigoja pasirūpinti pagrindine miesto kalėdine egle, suorganizuoti įžiebimo šventę, pristatyti išskirtinį kalėdinį objektą.

Taip pat šventiniu laikotarpiu ši įstaiga turės suorganizuoti ne mažiau kaip šešis kalėdinio-naujametinio laikotarpio šventinius kultūrinius-edukacinius renginius viešose miesto erdvėse bei Naujųjų metų šventinį šou.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lilė

Lilė portretas
Koks taupymas, jei nuo Tilžės turgaus(turbūt Tilžės gatvė) iki Jakų žiedo gatvės apšvietimas dega dieną ir naktį. Pasidomėkite.

Anonimas

Anonimas portretas
...Cha,tai ne europieciu kaledu senelis,,,matomai tai ruskas senis morozas....

SKYLĖ

SKYLĖ portretas
MIESTO EGLĖ TURI BŪTI MATOMA VISIEMS PRAVAŽIUOJANTIEMS. DABAR EGLĖ STOVI SKYLĖJE.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių