Kaip uostamiestis pasiruošė šiltajam sezonui?

  • Teksto dydis:

Nors prasidėjo kalendorinė vasara, orai kol kas nedžiugina šiluma. Tačiau dargana netrukdo Klaipėdos miestui ruoštis naujam vasaros sezonui. LNK pokalbis su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku apie tai, kaip uostamiestis ruošiasi vasaros sezonui, kokie darbai atliekami ar planuojami.

– Kaip miestas ruošiasi šiltajam sezonui?

– Miestas jau pasiruošęs. Atidarėme paplūdimius ir iškėlėme mėlyną vėliavą virš antro Melnragės paplūdimio. Sutvarkėme paplūdimius, nors tai tikrai kainavo labai daug pastangų ir žmogiškųjų resursų, ypač po visų žiemos speigų. Tai buvo sudėtingiausia užduotis. Visi takai, persirengimo kabinos, suoliukai, apžvalgos aikštelės – viskas sutvarkyta. Šiek tiek rūpesčių yra dėl senamiesčio gatvių. Jos rekonstruojamos ir tai ne nuo mūsų priklausantys terminai, kurie sutapo su sezono pradžia, todėl dar ne visos gatvės parengtas. Tačiau reikia džiaugtis, kad kruizinių laivų terminale aikštelė turistams išsilaipinti, renginiams beveik parengta.

– Ar keičiasi turistų skaičius, atsižvelgiant į neramią karo situaciją?

– Klaipėdoje šiais metais kaip niekad daug kruizinių laivų. Tai lėmė, kad Sankt Peterburgas išbrauktas iš kruizinių laivų maršrutų ir lankytinų uostų.  Nemaža dalis pasirinko Klaipėdą. Tokio kruizinių laivų skaičiaus Klaipėda nemačiusi, seniau būdavo 50–60, dabar – daugiau nei 80. Turistų grupės tikrai matomos mieste, jaučiasi pagyvėjimas. Tai įkvepia suvokimui, kad kruizinių laivų priėmimui reikalingai infrastruktūrai turi būti skiriamas didesni dėmesys nei iki šiol.

– Ar bus pokyčių skulptūrų parke?

– Ten prasidėję darbai, tad turistai negalės užeiti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Kas keisis?

– Parkas taps parku, bus mažiau kapinių nuotaikos, mažiau tamsos. Šiuo metu vyksta labai didelė diskusija, kiek ko turi likti, kas turi pasikeisti, ar reikia tvoros, ar ne ir pan. Ateinančiais metais sausio 15 d. Klaipėda ir visa Lietuva minės Klaipėdos krašto prijungimo šimtmetį. Todėl svarbiausias uždavinys – kad pagrindinė aikštė ir prieigos prie jos būtų sutvarkytos iki sausio 15 d.

Klaipėdoje šiais metais kaip niekad daug kruizinių laivų.

– Kiek Klaipėdoje yra sovietinių paminklų palikimo? Kokie sprendimai?

– Diskusijos aprimusios. Klaipėdoje yra turbūt didžiausias Lietuvoje tokių paminklų kompleksas, esantis Daukanto gatvėje, – ir karių skulptūros, į 30 m aukštį iškeltas kardas, yra nedaug paminklinių akmenų. Diskusijos perkeltos į interneto erdvę, kur žmonėms sudarytos galimybės dalyvauti apklausoje, išsakant savo poziciją. Apklausai dar liko trylika dienų. Galima ne tik internete, bet ir fiziškai savivaldybės patalpose išsakyti poziciją. Iki Joninių miesto tarybos posėdyje turėtų būti priimtas sprendimas dėl erdvės išlaisvinimo nuo ten esančių paminklų. Manau, Jonines pasitiksime su sprendimu, kad visas šis kompleksas turėtų iškeliauti derama kryptimi į deramą vietą.

– Ar yra jau pašalintų paminklų?

– Buvo lengviau su paminkliniais akmenimis, kurių trys neturėjo saugotinų apribojimų. Dėl jų sutarta su žmonėmis, kurie juos panaudotų arba prikeltų kitam gyvenimui.

– Priminkite, kiek metų esate Klaipėdos miesto meru?

– Dabar yra dvyliktieji. Dar liko dešimt gerų mėnesių ir bus rinkimai.

– Ar dalyvausite?

– Rinkimuose dalyvausiu, bet neplanuoju pretenduoti į mero poziciją. Bet, manau, kad turiu patirties į tarybos narius. Bet dėl intrigos reikėtų pagalvoti apie visus variantus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdžiapydarastiniai lopai gal ir pasiruošė

valdžiapydarastiniai lopai gal ir pasiruošė portretas
bet aš ne

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
intrigantas muzikantas ,kiek cia prifantazavo

tam burui

tam burui portretas
tai kad ne tik centras išraustas, smiltynėj pro jūru muziejų nuo molo meimanoma praeiti, vagia padlos pinigus, nes žino, kad liberastu trubaduru laikai baigiasi
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių