Kaip panaudoti lietaus vandenį

Šiltuoju metu sodyboje tenka laistyti ne tik sodą, daržą, dekoratyvinius augalus, bet ir veją. Naudoti tokioms reikmėms vandentiekio vandenį neretam yra per didelė prabanga, o šulinį ar tvenkinį pašonėje turi ne visi.

Vasarą, ypač užklupus sausrai, džiaugiasi tie, kurie turi pakankamai sukaupę lietaus vandens.

Specialistų teigimu, ant vidutinio namo stogo patenka tiek kritulių, kiek užtektų vejai laistyti viso sezono metu.

Tačiau dažniausiai jis be jokios naudos patenka į drenažo sistemą. Toli gražu ne visi žino, kad lietaus vandenį galima sukaupti ir juo patenkinti iki 50 proc. visų poreikių.

Lietaus vanduo puikiai tinka ne tik vejai ar daržui laistyti, bet ir skalbti, papildyti tualeto bakeliui bei kitoms buitinėms reikmėms.

Krituliams surinkti ir kaupti reikėtų įsigyti norimo dydžio požeminę talpyklą. Jai pripildyti reikia nuvesti vamzdį nuo lietaus, patenkančio ant pastatų stogų, latako.

Ištisus metus vandens temperatūra požeminėje talpykloje išlieka nuo 6 iki 8 laipsnių šilumos. Tokiame šaltame vandenyje ir tamsoje nesivysto mikroorganizmai bei dumbliai, todėl užtikrinama stabiliai aukšta vandens kokybė.

Taip pat reikėtų įrengti filtrą (smulkų tinklą), kuris išvalo atitekantį vandenį nuo lapų bei kitų nešvarumų.

Vandeniui tiekti geriausia naudoti siurblį su integruotu slėgio davikliu, kuris įsijungia automatiškai kiekvieną kartą, kai atsukama vandens paėmimo sklendė. Tad ar gali būti paprasčiau?



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Zinoma kvailas straipsnis,tai ir klausimai kurie neatsakyti:kokiame gylyje reikia tara ikasti?kokius vamzdzius naudoti,kur deti perteklini vandeni?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių