Jūros šventės eisena nuvilnijo Klaipėdos gatvėmis

Uostamiesčio gatvėmis nusidriekusi ryškiaspalvė, neįtikėtinai triukšminga eisena kasmet tampa pagrindiniu Jūros šventės akcentu. Šiemet ji buvo dar spalvingesnė ir turėjo ryškių šių metų aktualijų žymių.

Startavusi J.Janonio gatvėje, marga pakiliai nusiteikusių žmonių juosta žingsniavo Herkaus Manto, Naujojo Sodo, Naująja Uosto gatvėmis, per Pilies tiltą ir Pilies gatve iki Kruizinių laivų terminalo.

Šiemet Lietuvos karinėms jūrų pajėgoms minint atkūrimo 30-ąsias metines eisenoje dalyvavo 14 šalių karinių laivų įgulos, griaudėjo penki kariniai orkestrai: Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras, Latvijos NAF jūrų pajėgų, Jos Didenybės Karališkojo Škotijos jūrų laivyno orkestras, JAV karinių jūrų pajėgų laivyno Europos ir Afrikos orkestras bei Danijos jūrų pajėgų apsaugos orkestras.

Į Jūros šventės eiseną registravosi pusšimtis organizacijų, kurios varžėsi tarpusavyje muzikiniais akcentais, išskirtinėmis idėjomis ir dalyvių gausa.

Vidutinis kiekvienos eisenoje dalyvaujančios organizacijos dalyvių skaičius turėjo būti apie 100 žmonių, tačiau keturios įmonės save reprezentavo maždaug 250 asmenų rikiuotėmis, o viena nustebino dalyvių gausa joje ėjo 750 įmonės darbuotojų.

Eisenos dalyviai žiūrovams prisistatė stulbinančiai išradingai. Už Pilies tilto įrengtoje pakyloje juos pasitiko garbingi svečiai, atvykę iš užsienio šalių pasveikinti Lietuvos Karinių jūrų pajėgų su jubiliejumi.

Klaipėdiečiai šiltai pasitiki karinius orkestrus, įspūdingi jų rūbai ir ritminga muzika eisenai suteikė ypatingos nuotakos. Skirtingų šalių karinių laivų įgulos pasitiktos sveikinimo šūksniais.

Miesto įmonės ir valdiškos įstaigos prisistatė išradingai, kai kurios nepagailėjo pinigų pasisamdyti gyvus muzikantus ir dainininkus, griaudėjo garso kolonėlės, mušamieji, skambėjo sveikinimai, virš galvų skraidė balionai ir šmėklas primenančios Lėlių teatro būtybės, vandens ir šilumos tiekėjai kėlė vėliavėlių bangas. Išradingi ir ryškūs šiemet buvo tautinių bendrijų atstovai, pamatę ukrainiečius klaipėdiečiai kartojo jų didvyrius šlovinančius pasveikinimus.

„Visko buvo daug, labai marga ir triukšminga eisena šiemet pradėjo Jūros šventę. Bet gyvo jūrų dievo Neptūno nepamatėme. Tiesa, marių mergeles undines vežė triračiai motociklai ir didesnė mašina, buvo ir didžiulis barzdotas dėdė, apsikabinęs žuvį, bet ar jis – Neptūnas, nežinia, labiau į kepėją panašus. Vis tiek buvo linksma“, – įspūdžiai dalijosi klaipėdiečiai.

Nors eisena buvo labai gausi, Pilies tiltą ji pasiekė nedaug pavėlavusi.

Visi eisenos dalyviai ir didelė dalis žiūrovų nužingsniavo į Kruizinių laivų terminalą.

Ten pastatytoje scenoje įvyko oficiali Jūros šventės atidarymo ceremonija. Jos pradžioje buvo pakelta didžioji Jūros šventės vėliava. Penki kariniai orkestrai sugrojo kūrinį, skirtą jubiliejinį gimtadienį švenčiančiai Klaipėdai, visame miesto centre buvo girdimi 20-ties laivų garsiniai signalai – tifonai.Didžiausia metų šventė Klaipėdoje, žadanti daugybę pramogų ir linksmybių, prasidėjo linksmai ir pakiliai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuoliukai visi sėkmės jums ir

šaunuoliukai visi sėkmės jums  ir  portretas
organizatoriams ir dalyviams Klaipėda jėga

Anonimas

Anonimas portretas
Kasmet eisenoje vis mažiau išmonės, tik Vakarų laivų gamykla priverčia aiktelėti.

Tai buvo karinis paradas ar

Tai buvo karinis paradas ar portretas
Jūros šventės eisena?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių