Jūros šventė jau pakeliui

Iki Jūros šventės liko beveik savaitė. Tad, siekiant užtikrinti sklandumą ir tvarką šventėje, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas susitiko su atsakingų tarnybų – policijos, greitosios pagalbos, Viešosios tvarkos, Miesto tvarkymo skyriaus atstovais.

Pasak mero, tai – tradicinis susitikimas, vykstantis kasmet likus savaitei iki Jūros šventės.

Džiaugiamasi, jog šiemet šventė gali vykti laisviau negu pandemijos metais.

"Papunkčiui buvo aptariamas administracijos direktoriaus įsakymas dėl leidimo renginiui. Įsakyme viskas sudėliota labai smulkmeniškai – kur, kas, ir kada vyks, kas ir už ką atsakingas, kur, kas ir ką turi atlikti bei užtikrinti. Menant praėjusių metų Jūros šventę, ši Jūros šventė gerokai laisvesnė, faktiškai beveik visiškai laisva nuo bet kokių ribojimų. Tačiau tai nereiškia, kad viską pamiršus reikia stačia galva nerti į tą linksmybių šurmulį", – nurodė V.Grubliauskas.

Labai tikiuosi, kad nebus kažkokių ribojimų, suvaržymų Jūros šventės metu. Tačiau tai neturėtų mūsų atriboti nuo asmeninės atsakomybės.

Uostamiesčio meras pažymėjo, kad šiuo metu Lietuva vėl atsidūrė juodojoje zonoje pagal kylantį COVID-19 sergamumą, todėl vykstant tokiai didelei šventei reikėtų pasisaugoti. Gal net dėvėti medicinines kaukes ir laikytis saugaus atstumo bei dezinfekuoti rankas.

"Vis dėlto norėčiau visiems priminti, kad visa Lietuva, kiek teko girdėti, yra juodojoje zonoje, o tai reiškia, kad sergamumo lygis auga ne dienomis, o valandomis. Labai tikiuosi, kad nebus kažkokių ribojimų, suvaržymų Jūros šventės metu. Tačiau tai neturėtų mūsų atriboti nuo asmeninės atsakomybės. Sunku tikėtis, kad minioje žmonės bus su kaukėmis, bet būtų visai džiugu matyti daugiau besisaugančių žmonių. Labai norėtųsi, kad pirmiausia išmoktume saugotis patys, o tada jau žiūrėtume į institucijas, kurios saugojimą įprasmintų vienais ar kitais ribojimais", – atkreipė dėmesį miesto vadovas.

Jau kitą savaitę prasidės scenos įrenginių, skirtų pasirodymams, montavimas, bus pastatyti biotualetai, šiukšlių konteineriai, informuojama apie pasikeisiančius autobusų grafikus.

"Skirtingose vietose – skirtingi scenarijai. Svarbiausia sudėlioti visus taškus ant visų raidžių. Kiekvieną vietą reikia aprūpinti biotualetais, prausyklėmis, šiukšlių konteineriais ir kitais dalykais, kurie turi būti", – tvirtino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad nematyčiau

Kad nematyčiau portretas
Prisivogusių senųjų laikų kapitonų, kurių tarpe garbingo nė vieno. Kad po miestą nešliaužiotų ruskės. Kad nematyčiau kacapių ir jų vaikų.

Būkit geri

Būkit geri portretas
Išvengsite padugnių iš Ukrainos kultūros propagavimo? Nebus barščių taškymosi ir bliovimo reketuojant pinigų išsigimusiems žud.alaikuams iš Odesos? Nebus rusakalbių pliaskų? Nebus pigių prostitučių nepilnamečių iš Ukrainos? Nebus pijokų nuo alaus pilvus uūsiauginusių? Nebus narkomanių susenysių ir išdžiųvusių kaip pakabos? Ačiū.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių