Jūros šventė: įspūdžiai, užsiėmimai ir puiki nuotaika

Tęsiantis tradicinei Jūros šventei, nuo pat ankstaus šeštadienio ryto mieste netrūksta džiugaus šurmulio ir smagių užsiėmimų. Kur bepažvelgsi – būriai klaipėdiečių ir miesto svečių pasinėrę į šventinę nuotaiką dalyvauja mugėse, įvairiuose koncertuose, užsiėmimuose, susipažįsta ir atranda netikėtų bei malonių staigmenų.

Vyko orkestrų dvikovos

Priešpilio gatvėje, einant link Kruizinių laivų terminalo, Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai smalsuolius kviečia išbandyti dūmų kameras, susipažinti su naujausia technika, įgyti žinių apie gelbėtojų profesiją bei sužinoti, ką svarbiausia daryti kilus gaisrui.

Popietę Piliavietėje šventės dalyviai turėjo galimybę trumpam nusikelti į viduramžius ir dalyvauti riterių turnyre, išbandyti rankų taiklumą šaudant iš lankų į taikinius, įsigyti kalvių gamintų papuošalų, susipažinti su tuometiniais ginklais – kalavijais.

Ne tik mažuosius, bet ir suaugusiuosius visą dieną ypač vilioja įvairūs atrakcionai. Nors vienus gąsdina apsilankymas siaubo kambaryje, kitiems norisi daugiau ekstremalumo, tad nepaisant gana didelių kainų, išbando didžiuosius atrakcionus. Jų kainos siekia nuo 8 iki 15 eurų žmogui.

Prie Kruizinių laivų terminalo šventės dalyviai mėgaujasi trumpu poilsiu bei skaniu maistu, kadangi būtent čia yra nemažai lauko kavinių ir suoliukų. Vieni perkamiausių patiekalų – šašlykai ir dešrelės bei šaltieji gėrimai. Viena šašlykų porcija siekia nuo 10 iki 12 eurų, šaltųjų gėrimų kainos svyruoja nuo 4 iki 6 eurų ir brangiau.

Teatro aikštėje veikiausiai pirmą kartą Jūros šventėje vyko muzikinės orkestrų dvikovos. Keli šimtai susirinkusiųjų stebėjosi reginiu, nuolatos plojo rankomis. Dvikovoje dalyvavo Jos Didenybės Karališkojo Škotijos jūrų laivyno orkestras ir Jungtinių Amerikos valstijų karinių jūrų pajėgų laivyno Europos ir Afrikos orkestras.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Neskuba pirkti

Dangės upėje, prie „Žvejo“ skulptūros vyko individualios ekskursijos laivuose su kurėno „Kuršis“ šiporiumi Aurelijumi Armonavičiumi ir kurėno „SüD.1“ kapitonu Romualdu Adomavičiumi. Ekskursijos pritraukė per keliasdešimt smalsuolių.

Dangės upėje jau 12-ąjį kartą vyko ir tradicinės „Drakonų“ rungtynės. Jose dalyvavo apie 40 komandų.

Mugėje daugiausia perkami rankų darbo tekstilės, juvelyrikos dirbiniai, šviežio maisto produktai.

Šventės pradžioje daugiausia žmonių būriavosi prie medaus prekystalių.

Dalis pirkėjų pirmąją mugės dieną pirkti neskubėjo, tikino, kad baigiantis šventei kai kuriuos produktus ar norimus daiktus bus galima įsigyti gerokai pigiau.

Vietoje fejerverkų – daina

Prie Kruizinių laivų terminalo jau prasidėjo didysis šeštadienio koncertas. Jame netrukus pasirodys atlikėja Jessica Shy, Justinas Jarutis ir kiti.

Atsižvelgus į karo situaciją Ukrainoje bei į uostamiestį atvykusius karo pabėgėlius, šiemet nutarta atsisakyti šventinio fejerverko. Tačiau efekto bus siekiama kitu būdu.

Šiandien, vidurnaktį, visoje Klaipėdoje suskambės neoficialus Klaipėdos himnas – grupės „Studija“ daina „Dabartis“.

Daina skambės visose koncertinėse aikštelėse, o Kruizinių laivų terminale bus atliekama gyvai.

„Ji kvies dainuoti kartu ir kurti fantastišką dvyliktos valandos stebuklą“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė Živilė Putnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turgus reikalingas ir per Jūros šventę

Turgus reikalingas ir per Jūros šventę portretas
Labai nuliūdino, kad iš senojo turgaus aikštės dar likusios prekybai, buvo išprašyti ūkininkai. Vietoj kiekvieną šeštadienį laukiamų ūkininkų sustatė vagonėlius alui. Turgaus administracija turėtų gerbti savo pastovius prekybininkus ir klientus, nevaikyti jų. Keista veikla pradeda užsiimti turgaus administracija.

Nuomone

Nuomone portretas
Zmones traukia pramogos bet koncerto apie uostamiesti ar jura net negirdejome. Atrakcionai su savo muzikos garsais kazkas nenormalaus, jie uzgoze koncertus, nes nebuvo girdet. Pagrinde alus, kioskai... Prekybininkams pelnas akivaizdus.

Verdiktas

Verdiktas portretas
Panašu į sovietinę šventę su paradais ir " jarmarkom"
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių