Jubiliejų mininčiai Klaipėdos jūrininkų ligoninei - gausybė sveikinimų

  • Teksto dydis:

Savo 20-ties metų veiklos jubiliejų mininti Klaipėdos jūrininkų ligoninė šiandien sulauks gausybės sveikinimų ir svečių, tarp kurių bus ir šalies Premjeras Algirdas Butkevičius.

Savo 20-ties metų veiklos jubiliejų mininti Klaipėdos jūrininkų ligoninė šiandien sulauks gausybės sveikinimų ir svečių, tarp kurių bus ir šalies Premjeras Algirdas Butkevičius.

14.30. val Ministras Pirmininkas, jo patarėjas Antanas Vinkus, kur susipažins su jos galimybėmis ir pasiekimais, pabendraus su medikais ir pacientais.

Premjeras ligoninės bendruomenę pagerbs ir šventiniame vakare, kuris vyks šiandien, balandžio 11 d. 17 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Be premjero šventėje dalyvaus Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, Seimo Sveiktos reikalų komiteto pirmininkės pavaduotojas Antanas Matulas,  Klaipėdos miesto vadovai, ligoninės rėmėjai, kolegos iš kitų miesto ir šalies ligoninių.

1994 metais balandžio 9 duris atvėrusi Jūrininkų ligoninė buvo pirmoji ligoninė atidaryta atkurtos Lietuvos nepriklausomybės metais.

Savo ištakas skaičiuojanti nuo prieš 65-erius metus  buvusios žinybinės Žvejų ir laivyno transporto darbuotojų ligoninės, šiandien Klaipėdos jūrininkų ligoninė – pacientų ir profesionalų pripažinta aukščiausio lygio gydymo įstaiga Vakarų Lietuvoje, kurioje per metus gydoma apie 19 tūkst. žmonių, o dar 140 tūkst. sulaukia ambulatorinės konsultacinės pagalbos.

Ligoniais čia rūpinasi 180 gydytojų, tarp kurių 12 mokslo daktarų, nepriekaištingą slaugą užtikrina 500 slaugytojų.
Ligoninėje didžiausias dėmesys skiriamas širdies ir kraujagyslių ligoms, kurias susitelkę gydo kardiochirurgijos, kardiologijos, širdies aritmijų, angiochirurgijos ir kitų skyrių gydytojai.

Vakarų Lietuvoje tik Klaipėdos jūrininkų ligoninėje atliekamos širdies operacijos. Kasmet įstaigoje operuojama beveik 6000  pacientų,  atliekama per 600 širdies operacijų.

Pagal tarptautinius vadybos reikalavimus dirbanti įstaiga yra sukaupusi didžiulę patirtį ir įsipareigojusi savo pacientams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių