Joniškės gatvės rekonstrukcija: kokie pokyčiai laukia artimiausiu metu?

Klaipėdoje prasideda Joniškės gatvės antrojo etapo rekonstrukcijos darbai. Kelininkai netrukus turėtų uždaryti dalį eismo juostų Liepų gatvėje ir imtis sankryžos įrengimo.

Gatvės rekonstrukcija patikėta bendrovei "YIT Lietuva". Ta pati bendrovė atlieka darbus ir Šilutės plente.

"Šiek tiek vėlavo darbų pradžia. Buvo sugedusi asfalto frezavimo technika. Ta pačia technika frezuojamas tiek Šilutės plentas, tiek Joniškės gatvė. Tačiau darbininkai Liepų gatvėje turėtų pasirodyti pirmadienį arba antradienį", – tikino Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Per rekonstrukciją eismas bus visiškai uždarytas Joniškės gatvės dalyje nuo Klemiškės iki Liepų gatvės.

Tai, kad artimiausiu metu šiame kelio ruože bus pokyčių, rodo penktadienį Liepų gatvėje atsiradę nauji kelio ženklai.

Važiuojant iš miesto nebus galima pasukti į dešinę, į Joniškės gatvę. O išvažiuojantiesiems iš Joniškės gatvės nebus galima pasukti į kairę ir važiuoti miesto centro link.

"Iš tiesų, kol šalyje karantinas ir automobilių miesto gatvėse itin nedaug, gal naują eismo judėjimo schemą vertėtų derinti su policija. Draudimas iš Joniškės gatvės sukti į kairę buvo tik dėl didelių automobilių srautų. Tačiau, situacijai pasikeitus, schemą būtų galima koreguoti", – aiškino R.Stasiulis.

Važiuojantiesiems keleiviniu transportu eismas vyks Joniškės gatve, įvažiuojant į Jaunystės gatvę.

Anot savivaldybės atstovų, Liepų gatvės ir Joniškės gatvės sankryžoje darbai vyks trumpalaikiais apribojimais, eismą žadama organizuoti ne visomis eismo juostomis.

Visi kiti apribojimai ir apylankos pavaizduotos schemose. Šie išvardyti eismo pakitimai preliminariai planuojami nuo kovo 15 d. iki rugsėjo 1 d.

Rekonstrukcijos metu bus paklota nauja Joniškės gatvės asfalto danga. Taip pat bus išasfaltuota ir Šienpjovių gatvės dalis, Paupio alėja.

Antruoju darbų etapu Joniškės ir Klemiškės gatvių sankryža taps žiedine, o Joniškės ir Liepų gatvės sankryžoje bus įrengti šviesoforai.

"Pirmuoju etapu Joniškės gatvės dalis buvo sutvarkyta nuo pat baldų kombinato. Antroji gatvės dalis priminė kaimo keliuką. Reikia įrengti lietaus nuotekas, apšvietimą, šaligatvius. Darbų vertė – apie 2,2 mln. eurų", – aiškino R.Stasiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qqqqq

qqqqq portretas
kada debilai pradės tauralaukio gatves tvarkyt.. ?

X

X portretas
Proto bokštai, iš karto viso gatvės remontuoti nesugeba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių