Įsigaliojo draudimas vasaros sezonu Palangos J. Basanavičiaus gatve važiuoti dviračiais

  • Teksto dydis:

Palangoje nuo ketvirtadienio J. Basanavičiaus gatvėje įsigaliojo draudimas važiuoti elektriniais paspirtukais, dviračiais, velomobiliais bei riedžiais, pranešė Palangos savivaldybė.

Analogiškas ribojimas visus metus galioja ant jūros tilto, Birutės parke bei Meilės alėjos atkarpoje nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės iki Birutės kalno.

Savivaldybė primena, kad patekti dviratėmis ir panašiomis priemonėmis iki jūros galima J. Basanavičiaus gatvei lygiagrečiomis gatvėmis, o norint tai padaryti pagrindine kurorto alėja – nulipus nuo savo transporto priemonės bei stumiant ją šalia.

Sprendimas rekreacinėse kurorto vietose, kur koncentruojasi didžiausi pėsčiųjų srautai, vasarą uždrausti elektrinių paspirtukų, dviračių, velomobilių bei riedžių eismą galioja jau ketvirtąją vasarą – taip siekiama užtikrinti pėsčiųjų saugumą ir išvengti eismo incidentų.

Iki draudimo įvedimo buvo fiksuojama eismo incidentų, kai buvo partrenkiami ir sužalojami pėstieji. Tokio ribojimo prašė ir policijos pareigūnai, itin daug skundų bei nusiskundimų sulaukta ir iš atostogautojų.

Anot savivaldybės, karštojo sezono metu J. Basanavičiaus gatvėje koncentruojasi itin dideli kurorto svečių srautai. Skaičiuojama, jog vasarą šioje gatvėje kasdien apsilanko nuo tūkstančio iki keliolikos tūkstančių atostogautojų ir gyventojų. Tad važinėti dviračiais, paspirtukais, velomobiliais bei riedžiais nesaugu ir patiems minėtų transporto priemonių vairuotojams.

Įvedus eismo ribojimus, nuo birželio 1 iki rugsėjo 1 dienos J. Basanavičiaus gatvės prieigose pastatyti kelio ženklai  „Dviračių eismas draudžiamas“ ir  „Motorinių dviračių eismas draudžiamas“.

Norintieji aktyviai leisti atostogas, kviečiami lankytis dviračių takuose. Dviratėmis transporto priemonėmis dviračių takais iš Palangos galima nuvažiuoti į Šventąją, pasiekti Klaipėdą. Visų dviračių takų ilgis Palangos miesto savivaldybėje siekia 54,8 km.

Savivaldybė primena, kad centrinėje kurorto Vytauto gatvėje važiuojamojoje kelio dalyje taip pat yra įrengtas dviračių takas, todėl tiek dviratininkams, tiek automobilių vairuotojams reikėtų išlikti budriems ir nepamiršti, jog greta vyksta mišrus transporto priemonių eismas.

Judriausioje šios gatvės atkarpoje (nuo Druskininkų gatvės iki S. Dariaus ir S. Girėno gatvės) automobiliais galima važiuoti tik viena kryptimi – iš šiaurės į pietus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
tai ir nevažiuokit ponai dviratastai į tą Palangą,aš irgi nevažiuoju,man ji neįdomi bet aš jos nekeikiu

Anonimas

Anonimas portretas
debilu palanga dddd

tris paras pragėrus

tris paras pragėrus portretas
įsivaizduoju kaip aš ten su dviračiu važiuočiau, ne bent taksisto paprašyčiau pralėkti tom gatvėm ir mink pėdalus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių