Į uostamiestį sugrįš laivų paradas

Jau kitą mėnesį į uostamiestį sugrįš Klaipėdos laivų paradas. Šiemet jis vyks 12-ąjį kartą. Oficialiai patvirtinta, kad gegužės 21-ąją klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami atvykti į jūriškiausio pavasario renginio atidarymą.

Kol kas renginio detalės yra derinamos. Išsamesnė informacija turėtų pasirodyti dar šį mėnesį.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos publika" projektų vadovė Ieva Žiubrienė sakė, kad šiemet nebus valstybinės vėliavos pakėlimo ceremonijos.

"Flagštokas yra nulūžęs ir iki to laiko, manau, kitas neatsiras. Tačiau galiu pasakyti, kad Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos pirmakursiai planuoja priesaiką. Dėl ukrainietiškų akcentų nieko konkretaus negalėčiau pasakyti, bet žmonės, kurie labai įsitraukę, galbūt patys šventėje dalyvaus su šiais akcentais, galbūt puoš laivelius. Kol kas viskas derinama", – teigė I.Žiubrienė.

Oficialiai dar nėra patvirtinta, ar "Albatroso" apdovanojimai vyks tą pačią dieną, kaip laivų paradas. Tačiau įprastai apdovanojimų datą stengiamasi suderinti su laivų parado data.

"Galiu pasidžiaugti, kad, prieš prasidedant paradui, mūsų Kuršių marių žvaigždės – "Towmar Baltic" vilkikai vėl dovanos šokį. Jie nepraleido nė vieno laivų parado ir vėl noriai sutiko "sušokti" atidaryme", – tikino projektų vadovė.

Kol kas numatoma, kad renginyje netrūks veiklų vaikams, veikiausiai vyks jiems skirtos jūrinių akcentų dirbtuvėlės. Taip pat Dangėje numatomos Irklavimo centro varžybos.

Pernai dėl didelių COVID-19 susirgimų skaičių renginys buvo nukeltas į rudenį, o šiemet pagaliau viskas sugrįš į įprastas vėžes ir tradicinis renginys įvyks.


Šiame straipsnyje: laivų paradasKlaipėdarenginys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
O koks tikslas šio renginio, prie krantinės pastovėti ir pažiūrėti į kelias gumines valtis. Per jūros šventę ir tai daugiau laivų ir burlaivių pamatai

O taip

O taip portretas
PidARadaS.

Ligonis

Ligonis portretas
o kaip del ketvirto skiepo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių