Į Seimą veržiasi ir nepartiniai

Savo laimę Seimo rinkimuose Klaipėdoje bandys ir nepriklausomi kandidatai. Kol kas užsiregistravo keturi pretendentai į kandidatus, tarp jų – ir prieštaringai pagarsėjusi Asta Baukutė.

Konkuruos su garsiai kalbančiais

Ji į Seimą antrai kadencijai savarankiškai bandys patekti Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje.

„Esu klaipėdietė ir Klaipėdos reikalų nesu paleidusi iš akiračio“, – savo sprendimą rinkimuose dalyvauti uostamiestyje komentavo A.Baukutė.

Paklausta, kodėl kandidatuoja Baltijos apygardoje, ji žodžių į vatą nevyniojo. „Negaliu būti nepilietiška ir leisti rinkėjus apgaudinėti kandidatams, kurie tik garsiai kalba apie eutanaziją, nes nori išgarsėti, arba suaktyvėja tik likus pusmečiui iki rinkimų ir be jokių argumentų nusprendžia Neringai Venckienei panaikinti teisinę neliečiamybę“, – kalbėjo A.Baukutė.

Patirties neturi

Baltijos rinkimų apygardoje pretendentas į kandidatus yra inžinierius Eitvydas Vaidaugas. „Man nepatinka partijos, nes jų programos yra savanaudiškos, todėl rinkimuose ir nusprendžiau dalyvauti savarankiškai. Nors politikoje patirties neturiu, tačiau jaučiuosi stiprus ir sieksiu tik pergalės“, – teigė E.Vaidaugas.

Nors jis gyvena senamiestyje, Danės rinkimų apygardoje, tačiau dalyvauti rinkimuose nusprendė Baltijos rinkimų apygardoje. „Toje apygardoje gyvena daugiau nuskriaustų žmonių, kuriems reikia pagalbos“, – savo sprendimą paaiškino E.Vaidaugas.

Ministro nebijo

Du pretendentai į savarankiškus kandidatus užsiregistravo Marių apygardoje. Vienas jų – teisininkas Gediminas Pocius. Jis kandidatuoja Marių apygardoje, nes jos teritorijoje gyvena. „Nėra poreikio rinkimuose dalyvauti su partija. Stebėjau ankstesnius rinkimus ir nė vienas kandidatas nepadarė to, ką žadėjo“, – sprendimą rinkimuose dalyvauti savarankiškai komentavo G.Pocius.

Paklaustas, ar turi patirties politikoje, pašnekovas buvo lakoniškas: „Visi mes vienaip ar kitaip susiję su politika, joje turime patirties. Kaip savarankiškas kandidatas dalyvavau savivaldos rinkimuose“.

Savo pergale rinkimuose jis įsitikinęs, esą kitaip net nedalyvautų.

Marių rinkimų apygardoje į Seimą bandys patekti ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. Ar ši kandidatūra nekelia baimės varžovams? „O kas sakė, kad jis laimės?“ – klausimu į klausimą atsakė G.Pocius.

Rinks tūkstantį parašų

Marių rinkimų apygardoje savo laimę rinkimuose į Seimą bandys dar vienas nepriklausomas kandidatas – prodiuseris Gintautas Mieleika. Tačiau su juo susisiekti nepavyko, nes kelias dienas jo mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Tam, kad pretendentai į kandidatus galėtų toliau dalyvauti rinkimuose ir varžytis su partijų iškeltais nariais, jiems reikės surinkti tūkstantį parašų rinkimų apygardoje, kurioje pretendentai nusprendė dalyvauti Seimo rinkimuose.

Parašų rinkimo lapai pretendentams į kandidatus bus išduoti rugpjūčio 10 d., o surinktus parašus reikės pristatyti iki rugsėjo 4 d.


Šiame straipsnyje: SeimasrinkimaiSeimo rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
Atkūrus nepriklausomybę Lietuvoje, suburtos partinės gaujos savo valdinguose veiksmuose (bemaž dvidešimt du metus) niekad negalvojo apie silpniausiąjį žmogų valstybėje. Silpniausiojo žmogaus orumas buvo sutraiškytas. Politinės – partinės gaujos plėšikavo. Ko pasekoje turim (dirbtinio) skurdo alinamą ir nykstančią (išsivaikščiojančią) Lietuvos bendruomenę. Štai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes stebuklingai brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Rudenį, rinkimuose į seimą reikia atsikratyti visų partinių gaujų, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi.

vytautas

vytautas portretas
tu buikute jau viešbuti išvogei,rozetes su rupuliuku ir duris išsinešėt,tai koks durnas už jus gali balsuoti.Juk dar nevisi šviesoforai išvartyti.Užtenka,jau visureigi gavot pusdykiai.Dabar rodos nei politikoje,nei mene tavęs jau nebevirškins.Ką dar KLAIPĖDOJE neapsivogėd ir gėdos nepridarėt-KEISTA....

gera nuotrauka

gera nuotrauka portretas
stai tokie klumpakojai ir sueina i seima su tusciais cemodanais. Ateina tam. kad iseitu juos prigrude slamanciu. Tik uz drasos kelia. Nei vienas iskrypelis neturi pakliuti i valdzia !!!!!
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių