Į Palangą plūsta būriai poilsiautojų: žmonės išsiilgę atokvėpio prie jūros

Atvykėlių padidėjimą Palangoje kurorto atstovai pajuto jau prieš kelias dienas, kai buvo atlaisvintas susisiekimas tarp savivaldybių.

Anot Palangos turizmo informacijos centro vadovės Rasos Kmitienės, jau penktadienį kurorte svečių buvo tiek, kiek vasarą įprastomis, ne piko dienomis. Didesnio jų antplūdžio laukiama šeštadienį.

Palangoje iš 44 veikiančių viešbučių darbuojasi iki 70 proc., beveik visuose juose šiam savaitgaliui vietos užimtos. Tačiau esą atvykėlius priiminėja ir privatus sektorius. Padidėjusius svečių srautus kurorte liudija ir tai, kad Palangos pagrindinėje Vytauto gatvėje pastatyti automobilį beveik nėra kur.

Ir kuo gatvė arčiau jūros, tuo daugiau automobilių. Vaikščiojančių žmonių irgi gana nemažai.

„Jaučiasi žmonių padidėjimas jau nuo trečiadienio. Didžiausio atvykėlių skaičiaus laukiame šiandien, kurie atvažiuos tik pasivaikščioti po kurortą, pasigrožės jūrą ir vakare grįš namo. Suprantame, kaip jie išsiilgę poilsio, bet mes vis tiek kviečiame žmones laikytis esamų reikalavimų, nesiburti didesnėmis grupėmis, dėvėti kaukes“, – kalbėjo R. Kmitienė.

Jau penktadienį buvo skelbiama, kad Lietuvos policija šį savaitgalį sustiprins pajėgas Palangoje.

Suprantame, kaip jie išsiilgę poilsio, bet mes vis tiek kviečiame žmones laikytis esamų reikalavimų, nesiburti didesnėmis grupėmis, dėvėti kaukes.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla atsižvelgęs į Palangos mero Šarūno Vaitkaus išsakytus nuogąstavimus, kad šis savaitgalis Palangai gali būti sudėtingesnis nei įprastai dėl atlaisvinto susisiekimo tarp savivaldybių, pažadėjo sustiprinti viešosios tvarkos priežiūrą kurorte.

Šį savaitgalį Palangoje turėtų dirbti iki 12 policijos ekipažų, taip pat pėstieji policijos patruliai.

Generalinio komisaro teigimu, viešose erdvėse ketinama žmones informuoti ir garsiakalbiais apie karantino reikalavimus dėl būriavimosi, taip pat stebėti žmonių srautus prekybos centruose ir reaguoti į pranešimus dėl vakarėlių.


Šiame straipsnyje: Palangapoilsiautojaikarantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Na ir tegul.

Na ir tegul. portretas
Pasiskaitykit anglu portaluos kaip usikrecia.Grynam ore tikrai tokios galimybės nėra. Jeigu žinoma vienas su kitu nesilieti ir išlaikai distanciją. Visos plitimo zonos tai nedezinfekuojamos(bent 1kart dienoj), nevėdinamos patalpos ir darbo kolektyvai kur užsikrėtėliai nepraneša kad susirgo o dirba toliau dalindami aplinkiniams savo užkratą

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
blemba,rašo apie kažkokius būrius,nėra to,kam tokius vėjus rašyti,atvyko kažkiek ir blaškosi

jis

jis portretas
ko jūs čia zyziate? Svarbu žmonėms gerai, kad ir 1000km nuvažiuoti ir pasivaikščioti, koks jums skirtumas.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių