Į pajūrį atvyko jaunieji kūrėjai iš Latvijos

  • Teksto dydis:

Nuo 2017 m. prasidėjęs tarptautinis meninis edukacinis projektas „Menų krantai“ užaugino gražią draugystę tarp Klaipėdos ir Latvijos Lielvardės miesto ugdymo įstaigų. Šįkart jaunieji kūrėjai iš Latvijos atvyko į mūsų pajūrį.

Projekto organizatoriai – Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokykla, kartu su socialiniais partneriais – Klaipėdos vaikų laisvalaikio centru, Eduardo Balsio menų gimnazija ir „Medeinės“ mokykla – sulaukė gausaus būrio Lielvardės muzikos ir dailės mokyklos mokinių ir mokytojų.

Buvo parengta turininga tarptautinio bendradarbiavimo programa. Klaipėdos J. Kačinsko muzikos mokykloje vyko tarptautinis seminaras-praktikumas „Europos vaikų ir jaunimo meninio ir kultūrinio ugdymo koncepcijos“, praktikumas muzikantams – „Skambančios vizijos“, projekto dalyvių koncertas „Muzikiniai susitikimai“.

Koncerte puikiai pasirodė „Medeinės“ mokyklos šokių kolektyvas „Bangelė“, jaunieji Lielvardės muzikantai, nuotaikingai skambėjo jungtinis visų koncerto dalyvių atliekamas kūrinys.

Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijoje vyko kūrybinės dirbtuvės dailininkams „Kūrybinės vizijos“, o Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klube „Žuvėdra“ organizuotas kūrybinis rytas.

Projekto dalyviams įteiktos atminimo dovanėlės ir padėkos raštai.

Svečiai iš Lielvardės grožėjosi Palanga, jūra, aplankė Gintaro muziejų, vyko į Kretingos dvaro muziejų, susipažino su ekspozicija ir edukacijoje gamino rankų darbo karamelinius saldainius.

Tokios veiklos sudaro galimybes atstovauti savo šalies kultūrą, keistis profesine patirtimi, stiprinti bei ugdyti vaikų ir jaunimo saviraiškos potencialą, susipažinti su naujovėmis, kurti unikalias mokymosi patirtis tarptautiniu lygmeniu.

Klaipėdos J. Kačinsko muzikos mokyklos mokytoja Loreta Tumanovienė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių