Į namus gyventojai vyksta per pievą

Uostamiesčio vairuotojų išmonė ne tik stebina kaimynus, bet ir užkrauna papildomo darbo kontrolieriams. Kai kurie klaipėdiečiai įsigudrino kelią namo kirsti per veją.

Šilutės plente šalia 42-uoju numeriu pažymėto daugiabučio esanti pieva išvagota transporto priemonių. Pasak gyventojų, taip yra todėl, kad gaišti laiką ir važiuoti aplink nesivarginantys miestiečiai savo namus pasiekia paprastesniu būdu – darkydami veją.

Neapsikentę klaipėdiečiai ant pėsčiųjų tako padėjo plytų. Tačiau šios jau kitą dieną buvo nustumtos.

Kaimynams neliko nieko kito, kaip tik kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, kad pastarasis baudomis pamokytų nedrausmingus vairuotojus.

Už tokius manevrus vairuotojams gresia administracinė atsakomybė.

Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys tikino, jog šioje situacijoje vienu metu daromi net keli pažeidimai: važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose, želdinių apsaugos taisyklių, draudžiančių važiuoti ant žalios vejos, taip pat miesto tvarkymo ir švaros taisyklių.

Esą pritaikius mažosios architektūros elementus, tai yra pastačius stulpelius, problemos neliktų.

Per mėnesį nubaudus vieną kitą vairuotoją situacija nepagerės.

"Per mėnesį nubaudus vieną kitą vairuotoją situacija nepagerės. Pareigūnų juk kasdien nepastatysi stebėti tako. Šioje vietoje reikėtų numatyti tam tikrus apribojimus ir spręsti problemą skiriamaisiais ženklais arba mažosios architektūros elementais. Suderinę su savivaldybės Miesto tvarkymo skyriumi tai padaryti gali ir patys gyventojai", – teigė pašnekovas.

Už miesto tvarkymo ir švaros taisyklių nepaisymą skiriamas įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.

Už želdinių apsaugos taisyklių pažeidimą numatomas įspėjimas arba bauda nuo 14 iki 28 eurų. Taikant pirmąkart – 7 eurai.

Skyrus baudą už kelių eismo taisyklių – važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose – pažeidimą tektų suploti nuo 28 iki 86 eurų. Pirmą kartą – 14 eurų.

V.Valio žodžiais, Viešosios tvarkos skyrius dažnai sulaukia panašių skundų, ypač dėl ne vietoje statomų automobilių.

Vos suktis spėjantys kontrolieriai nuo šiol akyliau stebės ir minėtą vietą Šilutės plente, o pažeidėjams taikys didžiausią sankciją.

"Gyventojai neretai palieka automobilius ant vejos, už tai kas mėnesį nubaudžiame ne vieną", – atkreipė dėmesį vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zappa

Zappa portretas
Ar sunku pranesti policijai, jei patys nenorite padangas subadyti.

hm

hm portretas
patieskit ,,ežį" ir daugiau nevažiuos :)

Anonimas

Anonimas portretas
Trūksta kultūros buduliams. Tokių pilni miestai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių