Į Lietuvą beždžionių raupų užkrato laivais dar neatplukdė: nerimą ir vėl kelia COVID-19

Šią savaitę į Klaipėdą atplaukusio užsienio laivo jūrininkui pasireiškė labai panašūs ženklai į beždžionių raupų simptomus. Tačiau uostamiesčio medikai jį apžiūrėję nuramino – tai ne ši liga. Tačiau nerimą kelia vėl pamažu augantys koronaviruso užkrato atvejai.

Šią savaitę į Klaipėdos medikų rankas pateko vienas užsienio laivo jūrininkas, kuriam pasireiškė karščiavimas, stiprūs galvos, raumenų bei nugaros skausmai ir bėrimas.

Pradžioje įtarta, jog tai gali būti beždžionių raupai. Vis dėlto ši diagnozė nepasitvirtino.

Klaipėdos universitetinės ligoninės Komunikacijos skyriaus atstovė, patikslinusi informaciją, teigė, kad beždžionių raupų atvejų ligoninėje nėra ir šia liga užsikrėtusių pacientų sulaukta nebuvo, taip pat esą net signalų apie šią ligą mieste nebūta.

Lietuvoje šio užkrato taip pat dar nėra fiksuota, šią savaitę arčiausiai mūsų šalies ši liga nustatyta tik Estijoje.

Tačiau uostamiesčio medikai pastebi kitą tendenciją – pamažu vėl daugėja COVID-19 atvejų.

Per savaitę Klaipėdos mieste koronavirusu užsikrėtė 18 žmonių, tai yra 63 proc. daugiau nei septynias dienas prieš tai.

Birželio 30 d. duomenimis, Klaipėdoje COVID-19 sirgo 82 žmonės. Tik labai maža dalis jų gydomi ligoninėje.

Ir nors medikai džiaugėsi sumenkusiu COVID-19 pacientų skaičiumi, tačiau per tuos daugiau nei dvejus pandemijos metus uostamiesčio gydymo įstaigose nebuvo nė vienos dienos, kad ligoninėje nebūtų gydomas šia liga sergantis pacientas.

Penktadienį, vakar, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo gydomi aštuoni COVID-19 sergantys pacientai, vienas jų – Reanimacijos skyriuje.

Šiuo metu mirčių nuo koronaviruso Klaipėdoje nepasitaikė.

Lietuvoje pastarųjų 14 dienų užsikrėtimo atvejų vidurkis 100 tūkst. gyventojų buvo 139 užsikrėtusieji, Klaipėdoje tas vidurkis gerokai mažesnis – 94 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kiek galima knisti protą su tuo COVID'u,jau net vemt verčia.

ne pd'Rąstas \\\\\..../////

ne pd'Rąstas \\\\\....///// portretas
p'Ydarai,naudokitės kondonais.

pensininkė

pensininkė portretas
manau kad dauguma suserga perpūsti skersvėjo per karščius, arba po kondicionieriaus malonumų, o tie testai nustato virusą , aišku kad karščiuoji ir skauda gerklę yra kažkoks virusas bet nebūtinai viską nurašyti covidui čia tik ruošimasis rudeniniams skiepams ir karantinams, juk mūsų valdantieji to tik ir siekia kaip toliau žlugdyti ekonomiką gąsdinti žmones ir taip juos valdyti, ar ilgai dar būsime klusniomis avelėmis kol jie prišauks karą mums o patys neš kudašių
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių