Gyventojus papiktino paliktos šakos

Po medžių šalinimo lopšelio-darželio „Pingvinukas“ teritorijoje likusios medžių šakos kelia ne tik įstaigą lankančių vaikų tėvų nepasitenkinimą, bet ir aplinkinių gyventojų pyktį.

Kirto prieš tris savaites

Šalia įstaigos esančios Sausio 15-osios gatvės 11A daugiabučio namo bendrijos „Senamiesčio varpas“ pirmininkė Janina Šukienė teigė, kad darbai lopšelio-darželio teritorijoje vyko prieš maždaug mėnesį. Buvo keičiama tvora ir šalinami medžiai.

„Medžius iškirto, medieną išsivežė, o visas šakas sumetė už darželio tvoros ir paliko. Guli jau beveik mėnesį. Ne kelios šakos, o kalnai jų. Taip pat betono luitai, kurie liko keičiant tvorą“, – kalbėjo pirmininkė.

Pasak J.Šukienės, Sausio 15-osios gatvės 11A namo gyventojai yra įsiteisinę žemės sklypą prie pastato – išsinuomoję.

„Nuoširdžiai rūpinamės savo aplinka, o dabar – tokia netvarka. Atrodo, kad tas šakas kažkas pamiršo išvežti. Darykite, ką norite. Jos suverstos ne tik mūsų sklype, bet ir savivaldybės teritorijoje. Tikrai pikta, kad neužbaigiami darbai“, – teigė pašnekovė.

Tenka aiškintis tėvams

Dėl paliktų medžių šakų J.Šukienė kelis kartus kreipėsi ir į lopšelio-darželio „Pingvinukas“ administraciją, ir į darbus atlikusią įmonę, ir į savivaldybę.

„Įstaigos vadovė sakė, kad šakos bus išvežtos. Rangovas aiškino, kad negauna konteinerio, savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius tvirtino, kad tai ne jų kompetencija, o Miesto tvarkymo skyrius apie darbus apskritai nežinojo. Kreipiausi ir į šioje miesto dalyje namus prižiūrintį administratorių, bet jis taip pat niekuo negalėjo padėti“, – tikino pirmininkė.

Vaikų lopšelio-darželio „Pingvinukas“ direktorė Tatjana Sokolova tvirtino, kad situacija jai yra žinoma. Pasak vadovės, kalbėta ir su rangovu.

„Darbus organizuojame ne mes, o savivaldybė. Patys norime, kad viskas būtų sutvarkyta greičiau. Gulinčiomis šakomis nepatenkinti auklėtinių tėvai. Atsiprašome ir aiškiname, kad reikia šiek tiek palaukti“, – komentavo direktorė.

T.Sokolova džiaugėsi, kad pakeista įstaigą juosianti tvora. To buvo laukta apie 15 metų.

Ieškojo smulkinimo mašinos

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė teigė, kad situacija jai taip pat žinoma.

„Girdėjau apie šią problemą prieš dvi savaites. Domėjausi. Tuokart darbus atlikusi įmonė laukė, kol gaus šakų smulkinimo mašiną. Tada jų nebeliks. Šakos turi būti išvežtos. Baigs darbą ir sutvarkys“, – kalbėjo vedėja.

Pasak V.Gembutienės, konkursą pakeisti lopšelių-darželių tvoras laimėjo įmonė „Konsolė“. Vedėjos žiniomis, ji yra pasamdžiusi subrangovą.

Įmonės „Konsolė“ Techninio skyriaus vadovas Alimpa Kovalenko tvirtino, kad šią savaitę šakų prie lopšelio-darželio „Pingvinukas“ nebeliks.

„Kol gavo leidimą, kol smulkintuvą rado. Juk visos įrangos įmonė neturi. Dėl to darbai ir užtruko. Be to, šie darbai buvo papildomi. Šakos tikrai bus išvežtos. Jokių kalbų negali būti“, – pabrėžė vadovas.


Šiame straipsnyje: medžių šakosšakosgyventojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Abejoju ar sutvarkys. Taip ir liksim kaip siukslem uzversti. Gal po ziemos ir pajudes kas... darzelis galejo i savo puse tas sakas susikraut. prie ko cia daugiabuciu kiemai. Tegul ten siukslyna pas save daros..

Deja

Deja portretas
Pirma padaro, o paskui galvoja... Nevykeliai negeba organizuoti darbu. Visame mieste taip organizuojami tvarkymo darbai: kelias savaites guli saku, siuksliu kruvos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių