Gyvenimą Klaipėdoje jauks grioviai

J.Janonio gatvės 26 ir 28 namų gyventojai praėjusį šeštadienį stebėjo situaciją, kuri galėjo baigtis tragiškai. Darbininkų išvakarėse viduryje gatvelės iškeltas kanalizacijos šulinio dangtis su liuku tapo sunkiai įveikiama kliūtimi į gaisrą skubėjusiems ugniagesiams.

Ugniagesiams – barjeras

Tądien Švyturio g. 10 name kaimynai pajuto dūmų tvaiką ir suskubo kviesti gelbėtojus.

Kadangi gaisras kilo gyvenamajame name, į įvykio vietą atskubėjo ne vienas ugniagesių automobilis.

Pakeliui, vos už vieno namo iki nelaimės vietos, jų laukė netikėta kliūtis. Gatvės viduryje ryškiais dažais nudažytomis lentomis pažymėtas pūpsojo kanalizacijos dangtis.

Būrys vaikų smalsiai stebėjo, kaip ugniagesiai judėjo tarp šios kliūties ir kelkraštyje pastatytų automobilių.

Didelės raudonos mašinos judėjo po milimetrą, ugniagesiai bijojo apgadinti gyventojų automobilius.

Gaisrinės mašinos gerokai užtruko, kol pasiekė tikslą. Visa laimė, kad didelio gaisro nebuvo, pasirodo, kažkurio buto gyventojai ant įjungtos viryklės be priežiūros paliko verdantį puodą.

Ketina išvalyti

Pirmadienį gatvelėje, vingiuojančioje tarp J.Janonio g. 26, 28 ir Švyturio g. 8 ir 10 namų, triūsė bendrovės "Gensera" darbininkai. Jie ruošėsi įrengti naują lietaus kanalizaciją.

Vyrai pasakojo, kad praėjusį penktadienį šulinio dangtis ir liukas prie J.Janonio g. 28 namo buvo iškelti ruošiant valyti lietaus nuotekas.

Po to, kai kanalizacija bus išvalyta, ketinama ruoštis ne vieną mėnesį užtruksiantiems darbams.

Gyventojai jau dabar patiria nepatogumų. Išgirdę pjaunamo asfalto garsą, vyrai skubėjo į kiemą ir prašė leisti išvažiuoti automobiliams.

Kur laikyti mašinas?

Bendrovės "Gensera" projektų vadovas Linas Špiegis patvirtino, kad netrukus ne tik ši, bet ir Sportininkų, Pušyno, Stadiono, Beržų, Viršutinė gatvės bus perkastos, jose bus naujai įrengiama lietaus kanalizacija.

Paminėtų J.Janonio ir Švyturio gatvių kiemuose darbininkai gali užtrukti kelias savaites. Jie iškas griovį, kuris bus atitvertas tvorelėmis. Įvažiuoti į ankštus kiemus ne tik specialiųjų tarnybų, bet ir privatiems automobiliams bus sunku, o nakčiai pasistatyti mašinas – dar sudėtingiau.

Ugniagesiai tikino, kad panašiais atvejais jiems paprastai iš anksto pranešama, kaip pasiekti namus, prie kurių būna iškasinėtos gatvelės.

"Tai, ką dabar randame lietaus kanalizacijoje, yra siaubinga, vienas šulinys buvo praktiškai pilnas smėlio ir žvyro. Nenuostabu, matėme, kad neseniai kieme buvo nutiesti šaligatviai ir pėsčiųjų takai, o žvyras liko nenušluotas nuo gatvės. Lietus jį nešė į groteles. Nuotekos kanalai čia labai seniai kloti, kai kurie jų yra pernelyg aukštai. Baiminamės, kad neatsirastų kliūčių, nes vienoje vietoje neretai eina kelios komunikacijos. Artimiausiu metu bandysime tai aiškintis", – pasakojo projektų vadovas.

Dirbs ir archeologai

Šiemet centro kvartale, kaip jį vadina rangovai, ketinama nutiesti maždaug 2 800 metrų lietaus kanalizacijos. Beržų ir Viršutinėje gatvėje darbai vyks ne taip sparčiai, mat tai yra saugoma teritorija, todėl čia darbuosis ir archeologai.

Kai tik į tranšėjas bus įleisti kanalizacijos vamzdžiai, darbininkai juos skubės užpilti, paviršiniame sluoksnyje bus naudojama skalda.

Kada griovių vietoje atsiras asfaltuota danga, nežinia.

Būtų logiška kartu ankštuose kiemuose įrengti automobilių stovėjimo vietas. Mat neseniai daugelyje šio kvartalo kiemų atsirado apšvietimas, o prie kai kurių namų – ir šaligatviai.

Tačiau to tikėtis būtų naivu, nes daugelyje vietų dar nepradėtas net kiemų rekonstrukcijos projektavimas.

Gyventojai apie greitai užklupsiančius nepatogumus kol kas neinformuoti, jie apie Vitės kvartalo žmonės gali tik nujausti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
tik žmones kiršinantis straipsnis

ezys

ezys portretas
Ar butina per galva verstis, kad kiekviena naujiena pateikti kaip kazka neigiamo? Juk tvarkoma kanalizacija, o straipsnis sudeliotas tarsi tai pasaulio pabaiga.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių