Geros valios gestas: prieš šventes garbaus amžiaus melnragiškė sulaukė dovanų

XXI a. be vandentiekio namuose, kur yra tik apgriuvusi krosnis. Taip šiuo metu gyvena vieniša garbaus amžiaus melnragiškė Roma Juozapavičiūtė. Prieš pat didžiąsias metų šventes ją aplankęs visuomenininkas, Šilojų gatvės seniūnaitis Aurimas Mockus su žinomu sportininku Sergejumi Maslobojevu nusiteikę surinkti lėšų ir priartinti moters namus prie civilizacijos.

Išgirdęs apie vienišos 87-erių R.Juozapavičiūtės graudžią buitį, A.Mockus kartu su bičiuliu S.Maslobojevu pripirko ne tik ilgai negendančių produktų, kitų vaišių, bet ir vandens – keliolika po 5 litrus talpos indų, kad moteris jo nepristigtų bent mėnesį.

"Šiais laikais žmogus gyvena ne tik be šilto vandens, bet apskritai be vandens namuose. Kai paklausiau, iš kur ji parsineša vandens, moteris sakė, kad sukaupia lietaus vandenį. Neįtikėtina ir labai liūdna, kad taip yra. Nuo pat vaikystės Romai teko pragariškai sunkus gyvenimo kelias, pradedant artimųjų netektimi per Antrąjį pasaulinį karą ir baigiant vilko vaiko dalia, o dabar vargsta vieniša net be elementarių civilizacijos patogumų", – kalbėjo A.Mockus.

Klaipėdietis teigė, kad būtina padėti šiai moteriai, nes ji visą gyvenimą rūpinosi kitais, kai dirbo felčere, o šiuo metu yra visiškai vieniša.

"Tiesiog esu šventai įsitikinęs, kad daugeliui sunku įsivaizduoti tokį vaizdą, kad didžiąsias metų šventes žmogui tenka praleisti vienatvėje. Dar sunkiau įsivaizduoti, jog šiuo metu Lietuvoje vis dar turime vienišų žmonių, kurie šventes būtent taip ir sutinka, o be viso to, dar ir gyvena be mums įprastų kasdienių patogumų – vandens, šilumos, mažai kam reikalingi, vieniši", – savo socialinio tinklalapio paskyroje užrašė klaipėdietis ir kreipėsi į visus geros valios žmones su prašymu nelikti abejingiems ir padėti vienišai melnragiškei.

A.Mockus tikisi surinkti lėšų ir padėti sutvarkyti moteriai apgriuvusią krosnį bei įvesti į jos namus vandentiekį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Roma

Roma portretas
Seniūnaičiai,sportininksi ir visi kiti norintys išgarsėti atseit gerais darbais,apie kokį pečių kalbat?Senolė viena gyventi nebegali.Nesvarbu kaip gyveno,bet dabar ten blogiau nei šuns būdoje.Gal geriau pajudinti spec institucijas ir pasistengri apgyvendinti senolę globos namuose

Marija

Marija portretas
Namas 2 aukstu su daug zemes.Paimt parduot ir nusipirkt butuka.Puiki iseitis.

Aurimas Mockus

Aurimas Mockus portretas
Ačiū piktiems komentatoriams. Dėka jūsų aš suprantu, kad man gyvenime sekasi daug geriau ;) Primenu, kad šiuo metu Romai būtiniausiai reikalingas naujas pečius, nes nuo esamo bet kada gali kilti gaisras... Padarykime gerą darbą, paaukokime kas kiek galime ir padėkime jai jį įsigyti! Tai padaryti galima aukojant į šią sąskaitą: Klaipėdos miesto socialinės paramos centras Šiaulių bankas LT177180500001130489 Tikslinė paskirtis - ROMOS JUOZAPAVIČIŪTĖS BŪSTO REMONTUI
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių