Geros naujienos uostamiesčio gyventojams: po rekonstrukcijos atidaryta Joniškės gatvė

Klaipėdiečiai jau gali riedėti po rekonstrukcijos atidaryta Joniškės gatve. Artimiausiu laiku turėtų pradėti veikti ir Liepų ir Joniškės gatvėje eismą reguliuosiantys šviesoforai.

Penktadienį Joniškės gatvė atverta gyventojams. Panaikinti arterijos rekonstrukcijos metu buvę eismo ribojimai, tad gyventojai jau gali naudotis pastebimai pasikeitusia gatve.

Tiesa, nors automobilių eismas šia gatve jau leidžiamas, kai kuriuos darbus dar teks pabaigti – Joniškės ir Liepų gatvių sankryžoje pastatyti šviesoforai pradės veikti per savaitę, bus sodinami želdiniai.

Nors šiuo metu šviesoforai dar neveikia, automobiliams leidžiama judėti visomis kryptimis, vadovaujantis kelio ženklais.

Įgyvendinant projektą atnaujintas Joniškės gatvės ruožas nuo Klemiškės iki Liepų gatvės, išasfaltuota Šienpjovių gatvė su akligatviais, važiuojamoji dalis įrengta Paupio alėjoje.

Teigiama, kad vykdant darbus esminių projekto pakeitimų ar sąmatos korekcijų – nebuvo.

Gatvės rekonstrukciją atliko bendrovė „YIT Lietuva“. Rangos sutartis dėl Joniškės gatvės rekonstrukcijos antrojo etapo buvo pasirašyta pernai rugpjūtį. Sutarties vertė – 2,280 mln. eurų.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas darbus atlikusius rangovus gyrė už tai, jog jie, įsiklausydami į miesto rūpesčius ir lūkesčius darbus atliko kur kas operatyviau nei buvo suplanuota.

„Jeigu būtume žiūrėję sutarčių ir rišęsi prie ten numatytų terminų, ko gero, tik Kalėdoms būtume važiavę visomis sankryžomis, o dabar rugsėjo antroji pusė, pabaiga bus tas laikas kai jautriausios arterijos pradės funkcionuoti pilnai“, – pastebėjo meras.

Taigi, pabaigtuvių nuotaikos vyrauja ne tik Joniškės gatvėje.

„Platus darbų frontas nuo Liepų iki pat Kauno gatvės per rugsėjo mėnesį turėtų būti baigtas. Atsakingiausias darbas – Kauno gatvės ir Šilutės plento „kakliuko“ išplatinimas ir sutvarkymas. Tam turbūt reikės rugsėjo“, – situaciją mieste apibendrino V. Grubliauskas.

Mero teigimu, jau veikia ir šviesoforas buvusiame Sendvario žiede. Ten beliko baigti darbus, kurie užtikrins pilną gatvės pralaidumą.

„Vyšnia ant torto bus Šilutės pl. – Kauno g. sankryžos pilnas paleidimas“, – pastebėjo miesto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sonata

Sonata portretas
Kodėl dingo stolele ir perėja mokyklos st, labai nepatogu nei į mokyklą, nei į darbą dabar važiuoti, aš važiuoju viešuoju transportu.

Visokiem anonimam

Visokiem anonimam portretas
Suklydau. Ne pries 5 bet pries 7 metus: "Šiais metais žadama pradėti, o 2013-aisiais pabaigti pirmąjį Joniškės gatvės rekonstrukcijos etapą - nuo AB "Klaipėdos baldai" iki Klemiškės gatvės (9,31 mln. Lt)." Taigi, eismas buvo uzdarytas bile kiek laiko, pilnai klojo nauja danga, dejo saligatvius. Po metu - kitu jau arde, kazkas buvo negerai su vamzdziais. I ka dabar panasi ta atkarpa - nuvaziuokit, paziurekit, ten kaip po bombardavimo. Tai dabar vel - kita puse nauja, sita reikia tvarkyti. Ir taip visada - daina be pabaigos

Anonimas

Anonimas portretas
gal reikejo ir darbininkus nufotkinti o cia tik klaipedos keliu mafija pasidare piara
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių