Geros naujienos Dauparų gyventojams: įrengs naują vandens gavybos gręžinį

  • Teksto dydis:

Dėl padidėjusio boro kiekio ir vartotojams nepriimtino kvapo geriamajame vandenyje Klaipėdos rajono Dauparų vandenvietėje bendrovė „Klaipėdos vanduo“ imasi skubių ir neatidėliotinų veiksmų.

Nuspręsta, gyvenvietėje įrengti naują vandens gavybos gręžinį. Darbai bendrovei „Klaipėdos vanduo“ kainuos daugiau nei 80 tūkst. eurų ir tikimasi, kad naujas gręžinys bus įrengtas iki gruodžio pabaigos.

„Boro kiekis vandenyje padidėjo dėl gamtinių aplinkybių, kurių įmonė kontroliuoti negali. Jau kelis mėnesius boro kiekis vandenvietėje mažinamas maišant vandenį rezervuaruose, vandens kokybė tiriama kas savaitę, įmonės darbuotojai nuolat gyvenvietėje plauna tinklus, kad būtų pagerinta vandens kokybė, tačiau tai kas vyksta žemės gelmėse, negalima nuspėti. Buvo kreiptasi į geologus, kurie paaiškino, kad pajūrio ir Minijos slėnio zonose vyrauja uolienos, prisotintos boru. Šiuo atveju Dauparuose boras pasiskirstęs geologiniame jūros sluoksnyje, o su gamtinėmis sąlygos kovoti esame bejėgiai. Todėl nuspręsta įrengti naują gręžinį. Jis bus gręžiamas į kitą geologinį žemės sluoksnį ir bus beveik tris kartus gilesnis nei dabartinis vandens gręžinys Dauparuose. Toks gręžinys jau įrengtas Klaipėdos I-oje vandenvietėje. Tikimės, kad 250 metrų gylyje vanduo bus kokybiškas ir tinkamas vartojimui“, – sakė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Naujo gręžinio įrengimas Dauparuose – trumpalaikis sprendimas iki kol bus nutiesta nauja vandentiekio linija Klaipėda–Gargždai per Dauparus. Šiems darbams jau paskelbtas konkursas techninio projekto atlikimui. Spalio 6 dieną turėtų paaiškėti, kas atliks naujos vandentiekio linijos projektavimo darbus.

„Susidarius nepalankiai situacijai Dauparuose, dedame visas pajėgas situacijai spręsti. Vandentiekio linijos Klaipėda–Gargždai tiesimo darbai bus vykdomi per du etapus. Kiek įmanoma greičiau stengsimės nutiesti liniją iki Dauparų. Nauja linija turėtų būti baigta tiesti iki 2023 metų“, – teigė B. Jonikas.

Tikimės, kad 250 metrų gylyje vanduo bus kokybiškas ir tinkamas vartojimui.

„Akivaizdu, kad kokybiškas vanduo mūsų rajono gyventojams visuomet buvo, yra ir bus prioritetu. Pastaruosius kelis mėnesius mes kartu su įmone surengėme ne vieną susitikimą ir ieškojome būdų, kaip gyventojams užtikrinti kokybišką vandenį. Priimtas sprendimas gręžti naują ir gilesnį gręžinį, tai tik pirmi žingsniai link geresnės kokybės vandens. Kai bus nutiesta nauja trasa, ši problema bus išspręsta galutinai“, – įsitikinęs Klaipėdos rajono administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Dėl vartotojams nepriimtino kvapo geriamajame vandenyje, kol bus išgręžtas naujas gręžinys, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ imasi neatidėliotinų ir operatyvių veiksmų. Dažniau nei įprastai plaunami ir dezinfekuojami technologiniai įrengimai, vandens rezervuarai. Nuspręsta, du kartus per savaitę imti vandens cheminius ir bakteriologinius tyrimus.

Gerinant vandens kokybę pagal sudarytą grafiką – du kartus per savaitę plaunamos magistralinės trasos ir gyventojų įvadai. Vandentiekio tinklai plaunami „oras-vanduo“ metodu. Tai ekologiškas būdas, kurį naudoja pažangiausios vandentvarkos įmonės. Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ – vienintelė Lietuvoje vandentvarkos įmonėje naudojanti šią pažangią ir draugišką aplinkai technologiją.


Dauparų, Gobergiškės, Šlapšilės ir Jonušų k. magistralinės trasos ir gyventojų įvadai spalį bus plaunami pagal šį grafiką:

Spalio 1 d. Gobergiškės k., Liepų g., Akacijų g., Kaštonų g. nuo 8 iki 16 val.

Spalio 2 d. Šlapšilės k., Vėjų aklg., Šviesos g. nuo 8 iki 13.30 val.

Spalio 5 d. Dauparai, Klaipėdos pl.,Jonušų k., Gėlynų g.,Jonušų k., Durpyno g. nuo 8 iki 16 val.

Spalio 6 d. Dauparai, Smiltelės g., Vingio g., Vilties g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 7 d. Dauparai, Aušros g., Vingio g., Vilties g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 8 d. Gobergiškės k., Gluosnių g.,Dauparai, Klaipėdos pl., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 9 d. Šlapšilės k., Vėjų aklg., Šviesos g. nuo 8 iki 13.30 val.

Spalio 12 d. Gobergiškės k., Liepų g., Akacijų g., Kaštonų g. nuo 8 iki 16 val.

Spalio 13 d. Gobergiškės k.,Gluosnių g.,Dauparai, Klaipėdos pl. Nuo 8 iki 16 val.

Spalio 14 d. Dauparai, Smiltelės g., Vingio g., Vilties g. nuo 8 iki 16 val.

Spalio 15 d. Dauparai, Aušros g., Vingio g., Durpyno g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 16 d. Dauparai, Klaipėdos pl., nuo 8 iki 13.30 val.

Spalio 19 d. Šlapšilės k., Vėjų aklg., Šviesos g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 20 d. Gobergiškės k., Liepų g., Akacijų g., Kaštonų g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 21 d. Gobergiškės k., Gluosnių g., Dauparai, Klaipėdos pl., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 22 d. Dauparai, Smiltelės g., Vingio g., Vilties g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 23 d. Dauparai, Smiltelės g., Vingio g., Vilties g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 26 d. Dauparai, Klaipėdos pl., Jonušų k., Gėlyno g., Jonušų k., Durpyno g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 27 d. Šlapšilės k., Vėjų aklg., Šviesos g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 28 d. Gobergiškės k., Liepų g., Akacijų g., Kaštonų g., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 29 d. Gobergiškės k., Gluosnių g., Dauparai, Klaipėdos pl., nuo 8 iki 16 val.

Spalio 30 d. Dauparai, Smiltelės g., Vingio g., Vilties g., nuo 8 iki 13.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių