Gelbėtojai iš jūros bangų ištraukė skendusį vaiką: vietoje padėkų – mamos pyktis

Palangoje pats vasaros poilsio pikas – pajūris pilnas žmonių, o gelbėtojams – itin karštos dienos. Antradienį jie iš jūros bangų ištraukė skęstantį vaiką, bet vietoje padėkų sulaukė pasipiktinimo.

Po vidurdienio Šventosios paplūdimyje dirbantys gelbėtojai puolė į jūrą – skendo 13-metis berniukas. Vaiką pavyko išgelbėti. Nuvedę berniuką pas mamą gelbėtojai ėmė jai priekaištauti: kas jei ne ji turi prižiūrėti vaiką, kad jis vandenyje būtų saugus?

„Maudytis jūroje buvo draudžiama, apie tai skelbė raudona vėliava. Vietoje padėkų gelbėtojai išgirdo nepasitenkinimo žodžius. Teko kviesti policiją“, – kalbėjo Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Pareigūnai tikrai kalbino moterį, kuri su vaikais į pajūrį atvyko iš Kauno. Jai teko teisintis, kodėl sūnus jūroje pliuškenosi neprižiūrimas suaugusiojo.

Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas tikino nežinantis, kokio sprendimo tikėtis. Tai esąs pirmas šiemet atvejis, kai pareigūnai buvo iškviesti į pajūrį. Iki antradienio panašių iškvietimų nebuvę.

„Pareigūnai vertins situaciją. Teoriškai įmanoma surašyti administracinio nusižengimo protokolą dėl vaiko nepriežiūros, bet teisine prasme tai būtų keblu įrodyti. Įstatymas numato nuobaudą tėvams už nuolatinę vaiko nepriežiūrą. O kaip tai įrodyti? Juk gali būti, kad berniukas tiesiog dingo mamai iš akių arba ji buvo nuėjusi nupirkti ledų. Tai nereiškia, kad ji nuolat nesirūpina vaikais. Žodžiu, kol kas bandoma aiškintis, kaip ten viskas buvo“, – kalbėjo policijos komisariato viršininkas.

Daug metų Palangos paplūdimiuose dirbantis J. Pirožnikas dažnai kalba, kad didžiausia problema – atžalų neprižiūrintys suaugusieji.

Mama turi būti nubausta, juk tai ji leido 13 metų sūnui bristi į jūrą, nors plevėsavo raudona vėliava.

Gelbėtojams kasdien tenka ieškoti pliažuose pasimetusių mažylių. Tada tėvai panikuoja, su siaubu svarsto, ar vaikas nuskendo. Dar sudėtingiau yra susikalbėti su paauglių tėvais. Jiems atrodo, kad pasitikintys savimi vaikai gali patys pasirūpinti savimi.

„Tai yra viena didžiausių bėdų prie jūros, po poilsiautojų girtavimo. Mūsų darbuotojai kas kelias minutes priversti raginti per garsiakalbius nepalikti vaikų be priežiūros. Tikrai dažną kartą norėtųsi, kad policininkai skirtų bent įspėjimą,  mat jauni gelbėtojai poilsiautojams nėra autoritetas, jie neturi jokių įgaliojimų – net subarti neatsakingai besielgiančių suaugusiųjų. Tik kai įvyksta nelaimė, pradedama ieškoti kaltų ir bedama pirštu į gelbėtojus. Mano galva, mama turi būti nubausta, juk tai ji leido 13 metų sūnui bristi į jūrą, nors plevėsavo raudona vėliava“, – piktinosi J. Pirožnikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Migle

Migle portretas
Ne pirmą kartą Pirožnikas komentuoja, nes moka teisingai pašnekėti, bet pašnekinkit tuos berniukus ir mergaites, kur,, tipo,, gelbėtojai su džipais saules pakrantėje raižo, vieni pas kitus į bokštelius į svečius važiuoja, kai jų reikia neprisikviesi, o post faktum privažiuoja ir moralus skaito ir dar kokių tonų, vietoj to kad išsiaiškintų kas ir kaip

zinau del ko vyksta

zinau del ko vyksta portretas
dabar pikas, karstos dienos, daug darbo, o dirbt tingi tai ir siurpina visuomene kad nebristu i vandeni, uz ka jiem algas mokam ?? kai reikia ju nera, paprastas zmogus turejo padet mamos prasomas, uz ka jai dekot? kad atvaziavo po 15 minuciu? kai vaikas sedejo jau su mama??? dirbkit darba savo urodai kalejimo priziuretojai gryni, jos vietoj dar jiem i snuki duociau, o kaltina mama, nebuvot, nezinot neskieskit nesamoniu. galetu parasyti tas zmogelis tamsus toks zemas kur padejo kai mama sauke, maciau ji rasesi kazka tikriausiai jo duomenis telefona turi

buvau

buvau portretas
tai kad mama net su savo 3 vaikais ejo ledu pirkti, dar musu paprase pasaugoti daiktus kol nusipirks ledu, nepaliko net to auksto dar uz ja aukstesnio paauglio, cia dar pries ta ale skendima kurio nebuvo vaikina tik srove nese ir jis issigando gerai kad paprase pagalbos mama ir nuo jo nenuleido akiu, ji ir saukesi pagalbos, o gelbetoju nebuvo, atvaziavo su dzipu kai jau sedejo krante ir kalbejosi su mama ir tuo zmogum kuris padejo,
VISI KOMENTARAI 95

Galerijos

Daugiau straipsnių