Gegužės 9-oji Klaipėdoje: prašymo švęsti nepateikė

Tikėtina, kad šiemet gegužės 9 d. iškilmių ir renginio prie memorialo tarybiniams kariams nebus. Prašymą renginiui galima paduoti iki šios savaitės vidurio.

Paprastai šią dieną Rusijoje ir kitose buvusiose Sovietų Sąjungos valstybėse kai kur būdavo minima, kaip Antrojo pasaulinio karo pabaigos ir Pergalės diena.

Nors nacių Vokietija anuomet oficialiai kapituliavo anksčiau ir dokumentą, skelbiantį karo pabaigą, pasirašė gegužės 7 d., Sovietų Sąjungos valdžiai pirmoji dokumento versija netiko, ji pareikalavo pakartotinio dokumento pasirašymo Berlyne. Vakarų pasaulyje žinia apie karo pabaigą buvo paskelbta gegužės 8 d., tačiau Sovietų Sąjungos gyventojai apie karo pabaigą sužinojo gegužės 9 d.

Iki antrosios balandžio savaitės pabaigos Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams prašymas leisti surengti renginį prie nuleisto kardo paminklo savivaldybei iki šiol nebuvo pateiktas. Jis turi būti pateiktas prieš 20 darbo dienų iki renginio dienos.

Jei gausime prašymą, tada ir svarstysime.

"Jei gausime prašymą, tada ir svarstysime. Dabar negaliu atsakyti, ar leidimas būtų duotas. Prisimenant, kaip tai būdavo anksčiau, tokio leidimo būdavo paprašoma labai anksti, sausį ar vasarį. Kadangi iki šiol jo negavome, spėju, kad ir neprašys", – svarstė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Marius Poimanskis.

Valdininkai stebėdavosi tokiu ankstyvu prašymu ir skubėdavo pasižymėti šią datą kalendoriuje, kad nepamirštų.

Paprastai prie paminklo per garsiakalbius būdavo leidžiamos sovietmečio dainos, sakomos kalbos, prie paminklo dedamos gėlės.

Pernai oficialaus renginio Klaipėdoje nebuvo dėl pandemijos ribojimo.

Iki 15 dalyvių mitingui surengti leidimo nereikia, tačiau apie tai privalu informuoti savivaldybės direktorių.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius jau pranešė, kad sostinės savivaldybė neišduos jokių leidimų gegužės 9-ajai įprastai Antakalnio kapinėse, prie sovietų karių memorialo, vykstantiems renginiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jokių leidimų švęst gegužės 9 aja

Jokių leidimų švęst gegužės 9 aja portretas
Nulis tolerancijos sovietinku okupantų genams ir mankurtams. Arba tampa lojalūs Lietuvai arba nesdinates į savo rodina. Kitų variantų negali būti !

Kam nepatinka Lietuvoj- gryzkit į rodina

Kam nepatinka Lietuvoj- gryzkit į rodina portretas
Kol sienos atviros, nebesikankinkit toj skurstančio Lytvoj, važiuokit domoj. Mes kaip nors patys susitvarkysim savo šalyje be skeltanagiu pagalbos... Dosvidanije !

Gal aiškiau bus

Gal aiškiau bus portretas
200000 Lietuvo piliečių buvo ištremti, mirė kalėjimuose, buvo taip nužudyti tų pačių okupantų -orkų. Todėl ta vadinama pergalė daugumai atnešė tik skausmą ir tuštumą. Vietoj nužudytų ir ištremtų buvo vežami rusakalbiai, kad "denacionalizuoti" pilnai šalį.
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių