Garsusis M. Žvaneckis nukėlė prieš Klaipėdos merą kepurę

Penktadienį pasklido žinia apie garsaus Rusijos satyriko 87-erių Michailo Žvaneckio mirtį. Klaipėdos miesto meras ta proga pasidalijo su savo „Facebook“ paskyros draugais įsimintinais kadrais iš viešnagės garsiojo humoristo mieste – Odesoje.

Klaipėda ir Odesa yra miestai – partneriai.

Kai prieš kelerius metus Klaipėdos meras V.Grubliauskas su žmona Inga lankėsi Odesoje, prašė šio miesto mero ir Lietuvos garbės konsulo, reziduojančio šiame mieste surengti galimybę susitikti su garsiuoju odesiečiu M.Žvaneckiu.

Kai toks susitikimas buvo suderintas, jis labiau priminė ekspromtą – nuoširdų, paprastą, šiltą.

Iškart pajutome, kad esame giminingų sielų žmonės ir labai greitai radome bendrą kalbą.

„M.Žvaneckis buvo girdėjęs apie mane, kaip apie šiek tiek muzikuojantį merą, sulaukiau užuominos parodyti, ką moku. Turėjau su savimi trimitą, tiesiog parke, pagrojau vieną temą. Tada man visam gyvenimui įsiminė du dalykai: vienas – kai toks žmogus nusiėmė kepurę ir tai buvo didžiulis įvertinimas, o kita – iš maždaug pusvalandžio bendravimo gavau patirti, kad tai buvo labai gili asmenybė. Jis – išminties lobynas, kuri pateikiama labai taiklaus, įtikinamo humoro forma. Gaila, kad jaunoji karta, nemokanti rusų kalbos, neatsimins ir nežinos jo kūrybos, bet vidutinio amžiaus ir vyresnės kartos žmonės pažįsta jo minties gelmę. Nepamiršime jo išskirtinio, unikalaus, sarkastiško, užkrečiančio pasakojimų pateikimo būdo ir formos. Visa tai tapo pagrindu pelnytai įrašyti jį į geriausių pasaulio humoristų gretas“, – dalijosi įspūdžiais Klaipėdos meras.

V.Grubliauskas atviravo, kad būdamas labai garsus M.Žvaneckis buvo be galo malonus ir mielas bendrauti žmogus.

Odesos meras, kalbėdamas su Klaipėdos vadovu, prasitarė, kad miesto pasididžiavimu tapęs humoristas ne su visais žmonėmis iškart skubėdavo nuoširdžiai bendrauti, turėjo kažkokių, tik jam vienam žinomų intuityvų atrankos kriterijų. Ypač paskutiniais gyvenimo metais jis nebeskubėdavo kiekvienam spausti ranką ir prisėsti prie staliuko pasikalbėti.

„Iškart pajutome, kad esame giminingų sielų žmonės ir labai greitai radome bendrą kalbą. Tas mūsų bendravimo pusvalandis man paliko prisiminimą visam gyvenimui. Tai yra likimo dovana. Pasaulį matantis ir jo netobulumus gebantis pateikti tobula humoro forma, M.Žvaneckis šioje srityje buvo genijus. Manau, savo kepurę jis nukėlė ne prieš mane, o prie Klaipėdą ir tai yra didžiulis mūsų miesto įvertinimas“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

M.Žvaneckis buvo satyrikas ir savo literatūros kūrinių atlikėjas, kino scenaristas, televizijos laidų vedėjas, aktorius. M.Žvaneckis buvo Ukrainos liaudies artistas, nepriklausomos premijos „Triumf“ laureatas ir pasaulio Odesos piliečių klubo prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
gandragalvių debilų komentarai

Petras

Petras portretas
o Masiuliui draugeliui nenukele kepures, kuris tuomet buvo kartu?

Ruta

Ruta portretas
Gerb. Mere Grubliauskai, nesistenkite Klaipėdiečiams ką aiškinti ar dalintis patirtimi. Mūsų miestiečių ne tiek daug kad Jumis suprastų ir palaikytų. Mūsų žmonės pikti ir įtūžę, gatavi vienas kitą suvalgyti be druskos ir pipirų, kad tik pažemintų! Man labai gaila tokiu žmonių ir gėda už juos. Nes jie nieko negirdi ir nemato, per savo neapykanta. Turbūt jei išgirstu savo atžalas kalbant ar skaitant rusų kalba, ištrauktų savo atžalai liežuvį. Tik neaišku, kaip jie gyvena šalia rusakalbių? GĖDA! O juk Klaipėdoi ir užsieniečių daug! Ar jie neuzkliūva?! Baisi gėda už tokius žmones, kurie žemina visus kurie kitaip masto, kitaip kalba ir kitaip nei jie gyvena! Gėda!
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių