Gargždų miesto garbės piliečio vardas – istorijos metraštininkui E. Cirtautui

  • Teksto dydis:

Gargždų miesto garbės piliečio vardas Tarybos sprendimu šiemet suteikiamas ilgamečiam pedagogui, gargždiškiui, miesto istorijos žinovui ir puoselėtojui Edvardui Cirtautui.

Jo kandidatūrą komisijai teikė Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ ir Gargždų kultūros centras. Sprendimas teikti siūlymą garbės piliečio vardą skirti būtent E. Cirtautui komisijos narių buvo priimtas vienbalsiai.

„Džiugu, kad garbės piliečio vardą suteikiame žmogui, kurį kiti pristato kaip Gargždų miesto metraštininką, savo akimis mačiusį, kaip Lietuva ir Gargždų kraštas keitėsi Nepriklausomybės metais, pokariu, sovietmečiu, kaip Lietuva augo atgavusi Nepriklausomybę. Savo darbais ir kasdieniu gyvenimu mokytojas daugiau nei įrodė esąs vertas būti vadinamas šiuo vardu“, – sako meras Bronius Markauskas.

Gargždų miesto garbės piliečio vardas suteikiamas už ypatingus nuopelnus Klaipėdos rajonui, Lietuvai, pasauliui. Gargždų miesto garbės piliečio vardo ženklai ir liudijimai įprastai įteikiami miesto gimtadienio metu. Šiemet jis vyks rugpjūčio 21 dieną. Iki šiol Garbės piliečio vardas suteiktas 27 asmenims.

Biografijos faktai

– E. Cirtautas gimė Gargžduose 1928 m. Pabaigęs mokyklą įstojo į Klaipėdos mokytojų institutą.

– Daug metų dirbo pradinių klasių ir matematikos mokytoju tuometėje Gargždų vidurinėje mokykloje.

– Su žmona Janina susilaukė keturių vaikų: dviejų sūnų ir dviejų dukterų. Dukros taip pat pasirinko pedagogių specialybes.

– 2003 m. buvo apdovanotas Lietuvos karaliaus Mindaugo 750-ties metų jubiliejaus ženklu.

– 2011 m. Edvardo ir Janinos Cirtautų šeimai buvo suteiktas Šeimos ambasadorių titulas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
s v e i k i n i m a i !!!

Marija

Marija portretas
Labai geras ir šiltas žmogutis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių