Garažai uostamiestyje – lyg pūlinys

Uostamiesčio politikai vėl svarsto, kaip atsikratyti prie Jono kalnelio esančių garažų. Panašu, kad artimiausiu metu to padaryti nepavyks. Tokia galimybė atsiras, kai bus apsispręsta pratęsti Pylimo gatvę.

Kaip atsikratyti Jono kalnelio pašonėje esančių garažų, svarstė miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai. Pasak komiteto pirmininko Simono Gentvilo, šie statiniai yra tikras pūlinys.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Gružienė pasakojo, kad prieš beveik du dešimtmečius patvirtintame plane yra numatyta pratęsti Pylimo gatvę nuo Turgaus iki Grįžgatvio gatvės. Atliekant rekonstrukciją, 12 garažų tikrai patektų į šią arteriją.

Pasak vyriausiosios specialistės, rekonstruojant ar tiesiant gatvę, žemę būtų galima paimti visuomenės poreikiams.

"12 garažų tikrai pakliūtų į gatvę. Septyni liktų, tačiau veikiausiai būtų paimti visi", – komentavo vyriausioji specialistė.

R.Gružienė pasakojo, kad visi prie Jono kalnelio esantys garažai turi savininkus. Du iš jų priklauso juridiniams asmenims. Dar du – tam pačiam savininkui.

Garažų savininkai moka ir žemės mokestį už naudojimąsi žeme. Nuomos sutartys su jais nėra sudarytos. Du iš jų yra įsiskolinę už žemę. Tad teismas apribojo naudojimąsi garažais, kol bus sumokėtas mokestis.

Norint paimti garažus visuomenės poreikiams, savivaldybė savininkams turėtų sumokėti kompensaciją. Ketinant tik sutvarkyti aplinką, pagerinti miesto įvaizdį garažus paimti visuomenės poreikiams būtų sunku.

"Dar tokią procedūrą galima organizuoti, siekiant apsaugoti kultūros objektą. Šį variantą dabar pritaikome kitoje vietoje. Tačiau mes nežiūrėjome, ar garažai patenka į Jono kalnelio teritoriją. Pamatėme, kad erdvė, kurioje yra garažai, gali būti paimta visuomenės poreikiams, tiesiant gatvės tęsinį", – tvirtino vyriausioji specialistė.

Posėdyje dalyvavusio architekto Edmundo Andrijausko teigimu, norint išvystyti Jono kalnelio atnaujinimo projektą, reikia, kad nebeliktų garažų.

"Priešingu atveju konkursas nueis šuniui ant uodegos", – tvirtino architektas.

R.Gružienė tvirtino, kad Jono kalnelio tvarkymo teritorijos ribos nesiekia garažų. Tad tuo pagrindu garažų negalima paimti visuomenės poreikiams.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai nusprendė kreiptis į administraciją, kad ši kitais metais numatytų finansavimą garažų paėmimui visuomenės poreikiams dėl Pylimo gatvės pratęsimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisi

Teisi portretas
R.Gružienė .

garažai

garažai portretas
25 metai nepriklausomybės, bet dar sovietinio paveldo neatsikratom. Nuo sovietinių laikų tebesėdi savivaldybėj ir jiems nekliudo... Kol nepasikeis savivaldybėj dirbantys, tol bus sovietinė tvarka.

Zmogus

Zmogus portretas
Pilnas miestas kaip jie vadina tu "puliniu" ir niekas nieko nedaro.Bomzai,pijokai,narkomanai per dienu dienas leidzia prie ju laika,siukslina,geria,atlieka gamtinius reikalus ir niekam neidomu,kaip reikia saugiai isleist vaikus i kiema zaisti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių