Elektroninis pažymėjimas – uostamiesčio mokyklų galvasopė

Pasibaigus sutarčiai su elektroninį bilietą Klaipėdos mokyklose diegusia bendrove „Nacionalinis švietimo centras“, baigėsi ir garantinio aptarnavimo laikas. Tad dėl šios sistemos visus kylančius nesklandumus nuo šiol turės spręsti pačios mokyklos.

Skandalingas elektroninio mokinio pažymėjimo įdiegimas uostamiestyje Klaipėdos savivaldybei kainavo daugiau nei penktadalį milijono eurų.

Kurį laiką kai kurios mokyklos šia naujove net nesinaudojo, nes „paslaugos netenkino mokyklos poreikių“ arba sutarties vykdytojų įdiegta sistema veikė su trikdžiais.

Šie faktai buvo konstatuoti savivaldybės vidaus audito ataskaitos išvadose.

Panašu, kad nuo šiol elektroninis bilietas bus pačių mokyklų galvos skausmas, nes rangovas nebeprivalės taisyti savo klaidų – sutartis su „Nacionaliniu švietimo centru“ pasibaigė.

„Taip pat baigėsi ir trejų metų garantinės priežiūros terminas ir dabar mokyklos pačios šitą sistemą taiko ir tobulina prie savo pasirinkto dienyno. Sistemų pritaikymui mokykloms buvo skirti savivaldybės pinigai, pernai – vienuolikai mokyklų, šiemet – dvidešimčiai. Mokyklos gali atsisakyti kai kurių sistemų, kurios buvo nekokybiškos arba joms neaktualios. Toks sprendimas priimtas dar pernai“, – patvirtino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Liudmila Adiklė.

Elektroninį mokinio pažymėjimą mokyklos esą naudojo tiek, kiek joms reikėjo.

Kai baigėsi projektas, mokykloms buvo skirtos vienkartinės lėšos sistemų pritaikymui, o paskui mokyklos jau savo pinigais turės rūpintis problemomis, kurios kils dėl elektroninio mokinio pažymėjimo.

Elektroninio mokinio pažymėjimo Klaipėdoje neturi savivaldybei priklausanti „Medeinės“ mokykla, kurioje ir nebuvo planuota jo įdiegti, nes šioje ugdymo įstaigoje mokosi specialiųjų poreikių vaikai. Suaugusiųjų gimnazijai šių moksleivių pažymėjimų taip pat nereikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių