Egzaminas – su įspėjimu

Prasidėjusios pagrindinės egzaminų sesijos uostamiestyje netrikdė nesklandumai, o moksleiviai tikino užduotis įveikę nesunkiai. Tačiau kai kurie jų neišvengė pastabų.

Vakar daugiau nei trys tūkstančiai uostamiesčio abiturientų laikė privalomą gimtosios lietuvių kalbos egzaminą. Iš dviejų dalių susidedantis žinių patikrinimas prasidėjo 9 val. ryto, o vidurdienį buvo padaryta pusvalandžio pertrauka. Egzaminas baigėsi po 14 valandos.

Rusakalbiai, laikę ne gimtosios kalbos egzaminą, darbus baigė keliomis valandomis anksčiau.

Abiturientai per valstybinį lietuvių kalbos egzaminą galėjo pasirinkti, kurį kūrinį iš trijų interpretuoti arba rašyti samprotavimo rašinį. Antroje dalyje buvo patikrintas teksto suvokimas, atsakant į pateiktus klausimus. Moksleiviai pasakojo, kad užduotys nebuvusios labai sudėtingos.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotojos Virginijos Kazakauskienės, egzaminas praėjo sklandžiai, tačiau vieną moksleivę teko įspėti dėl gręžiojimosi į šalis. Mergina įspėta, o ant pateikto darbo komisijos nariai pažymėjo raidę "Į".

Prieš stojamiesiems prilygstantį valstybinį egzaminą abiturientai informuojami dėl griežtos tvarkos. Ant darbų parašoma pastaba net tada, jei moksleivis pakeičia rašiklį.

Valstybinį lietuvių kalbos egzaminą laikė 1041 moksleivis, mokyklinį – 2046.

Mokyklinio egzamino rezultatai paaiškės per devynias dienas. Kaip pavyko išlaikyti valstybinį egzaminą, moksleiviai sužinos iki birželio 29 d.

Vakar vakare valstybinio egzamino darbai buvo išvežti į Vilnių, kur per savaitę bus užkoduoti ir grąžinti atgal. Tikrinantys darbus miesto lituanistai nežinos kieno darbą taiso.

Uostamiestyje įkurti šeši vertinimo centrai susiburs po vienu stogu – Pedagogų švietimo ir kultūros centre.

Pasak V.Kazakauskienės, taip pataręs Nacionalinis egzaminų centras, kad iškilus kokiam klausimui mokytojai iškart galėtų pasitarti su kolegomis. Vertinant interpretaciją ar samprotavimų rašinį neišvengiama subjektyvumo.

Šią savaitę abiturientai jau laikė gimtosios baltarusių, lenkų, rusų ir vokiečių kalbų ir muzikologijos (pirma dalis) egzaminus. Penktadienį vyks informacinių technologijų egzaminas.


Šiame straipsnyje: abiturientaiegzaminai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių