Dviračių tako nuo Smiltynės iki Nidos sutvarkymas kainuos apie 8 mln. eurų

Dviračių tako Kuršių nerijoje nuo Smiltynės iki Nidos sutvarkymo darbai kainuos apie 8 mln. eurų, BNS informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Iš viso numatoma rekonstruoti apie 34 kilometrus tako.

„Labai preliminariais skaičiavimais, projekto vertė sudaro apie 8 mln. eurų. Tačiau galutinė suma paaiškės po projektavimo ir rangos darbų viešųjų pirkimų“, – BNS sakė Kelių direkcijos atstovas Evaldas Tamariūnas.

Darbai bus finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis. Pirmąjį rekonstrukcijos etapą planuojama baigti iki 2023 metų pabaigos, antrąjį – iki 2024-ųjų, trečiąjį – iki 2025-ųjų pabaigos.

Anot E. Tamariūno, dviračių tako sutvarkymas užtruks penkerius metus, nes „darbų terminai ir apimtys priklauso nuo Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo“.

„Šiuo metu Lietuvos automobilių kelių direkcija valdo beveik 1950 kilometrų pėsčiųjų ir dviračių takų, esančių prie valstybinės reikšmės kelių. Be to, vien pagal bendradarbiavimo sutartis su šalies savivaldybėmis Kelių direkcija šiuo metu administruoja apie 200 projektų“, – aiškino jis.

Sutvarkius dviračių taką Smiltynė–Nida, jis bus perduotas prižiūrėti Klaipėdos ir Neringos savivaldybėms. Tai numatyta rugpjūtį ir rugsėjį Kelių direkcijos ir savivaldybių pasirašytose bendradarbiavimo sutartyse.

„Lietuvos automobilių kelių direkcija valdo valstybinės reikšmės kelius. Jie susideda iš įvairių elementų ir vienas tokių elementų yra pėsčiųjų ir dviračių takas. Paprastai kalbant, takas yra dalis statinio – valstybinės reikšmės kelio. Smiltynė–Nida dviračių takas yra vienintelis takas, priklausantis Kelių direkcijai, kuris nėra valstybinės reikšmės kelio elementas, o yra savarankiškas statinys. Dėl šios priežasties sutvarkius taką jis bus perduotas savivaldybėms“, – tvirtino E. Tamariūnas.

Klaipėdos miesto savivaldybei atiteks apie 850 metrų tako, Neringos – apie 33 kilometrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nidos meras vagis

Nidos meras vagis portretas
Nenoretu Nidos savivaldybe pati pinigu tiek isskirti? Gi surenka uz tariamai zalia mokesti.

Anonimas

Anonimas portretas
Senai laikas, kaip per kokia tarka su dviraciu vaziuoji.. Bet 5 metus tvarkys?! rimtai? Kaip supratau is komentaru, jog neseniai tvarke ir jau toks prastas. Tai arba tvirtesni statyti arba uzdrausti miskininkams su technika ten vazinetis..

Gintautas

Gintautas portretas
Kodėl niekaip neįstengiate išasfaltuoti Kriauklių gatvę kuri jungia Normantų ,Kalotės gyvenvietes su Karkle . Ten regioninio parko valdos o nei mašina o tuo labiau dviračiu -neįmanoma važiuoti .Nes vasarą žvyrkelis duobėtas ir paskendęs dulkėse . Šiame regione turėtų būti daugybė puikiai išasfaltuotų dviračių takų, net einančių per mišką,kad žmonės galėtų atsisakyti mašinų ir į kelionę prie jūros skubėtų dviračiais.Gal dabartiniai išrinktieji į seimą imsis to gerbūvio dėl žmonių.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių