Didesni žmonių srautai – ir Klaipėdos bažnyčiose

Artėjant Vėlinėms, klaipėdiečiai skuba ne tik į kapines, bet ir į bažnyčią – uždegti žvakutę ir pasimelsti už į amžinybę iškeliavusius artimuosius. Prisiminti juos maldoje kviečia ir kunigai – mišios už mirusiuosius vyks visą lapkritį.

Mišios Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje lapkričio 1–2 d. vyks 8, 10, 12 ir 18 val. Po 12 val. mišių bus meldžiamasi už mirusius parapijos kunigus prie jų kapų, esančių prie bažnyčios.

Visą Vėlinių aštuondienį, lapkričio 1–8 d., po 18 val. mišių, bažnyčioje bus einama gedulinė procesija.

Anot šios parapijos klebono Mindaugo Šlausto, tikintieji taip pat gali į aukų dėžutes įdėti lapelį su mirusiojo vardu. Už juos bus meldžiamasi visą lapkritį 18 valandos mišiose.

M. Šlaustas pridūrė, kad pastarosiomis dienomis žmonių bažnyčioje – vis daugiau.

„Jaučiama, kad žmonės ateina į bažnyčią ir jų yra daugiau. Žmonės aplanko ir savo artimų mirusiųjų kapus. Tas kapų aplankymas tomis dienomis yra išskirtinis, tai meilės išraiška. Manau, kad jie grįžta į prisiminimus ir jaučia dėkingumą, ypač kai lanko savo tėvelių kapus. Tai jautrus momentas“, – pažymėjo M. Šlaustas.

Šioje bažnyčioje po mišių iki lapkričio 2 d. šventinamos žvakės, kurias tikintieji gali uždegti ant artimųjų kapų.

„Bažnyčia laimina žvakes, kurios mums primena Kristų kaip šviesą. Tos žvakutės taip pat yra mūsų tikėjimo amžinuoju gyvenimu išraiška“, – kalbėjo klebonas.

Jis taip pat priminė, kad žmonės parapijoje laukiami ne tik per svarbias šventes.

„Mūsų bažnyčia – tikrai atvira kasdien“, – akcentavo M. Šlaustas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krikcionis

Krikcionis portretas
Geriau melskites uz gyvus mirusiuosius, o mirusius palikite ramybeje-jiems nebepadesite...kam tie spektakliai, ceremonijos, paminklai prabangus-verslas.Laidojimo ir mirusiuju kultas nieko bendro neturintis su Kristumi-vieninteliu Dievu, Gyvuoju Dievu...Kada fariziejai nukabinsite nuo kryziu baznyciose Kristu-kiek dar Ji laidosite ir vel prikeksite ant kryziu...

Vb

Vb portretas
Tuose pastatuose dievo nėra.

Ilona

Ilona portretas
Tai kad tie, įnirtingai besimeldžiantys, realiame gyvenime tiek yra pridergę dūšią ir sugadinę kitiems gyvenimą, kad net baisu pagalvoti.Geriau ne keliais eitų, bet leistų kitiems žmonėms gyventi ramų ir pilnavertį gyvenimą ir patys elgtūsi, kaip pridera tikriems katalikams o neapsimetinėtų tokiais esantys.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių