Dėmesio: Sulupės gatvėje vairuotojų laukia pokyčiai

Saugaus eismo komisija svarstė Klaipėdos tarybos nario pasiūlymą uždrausti dvipusį eismą Sulupės gatvėje.

"Problema ta, kad Sulupės gatvėje gyventojai stato automobilius. Rytais ir po pamokų tėveliai veža vaikus į mokymo įstaigas, ir susidaro labai didelis automobilių srautas. Stovintys automobiliai trukdo važiuojantiems, todėl siūloma problemą spręsti nuo 7 iki 18 val. įvedant vienos krypties eismą, o ateityje padidinant automobilių stovėjimo vietų skaičių", – miesto tarybos nario prašymą pagarsino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Pertvarkyti transporto priemonių judėjimą Sulupės gatvėje pasiūlė Klaipėdos miesto tarybos narys Audrius Petrošius.

"Gautas ne vienas gyventojo skundas dėl pėsčiųjų saugumo šioje zonoje, ypač – piko metu. Buvome nuvykę į vietą. Iš nuotraukų matyti, kad iš esmės yra viena eismo juosta judėjimui, kita – užkišta pastatytais automobiliais, kurių šiandien neturime, kur dėti. Eismas vyksta dviem kryptimis ir, patys įsivaizduojate, kas ten būna piko metu. Situacija išties nekokia, todėl šioje vietoje nustatytomis valandomis reikėtų organizuoti vienpusį eismą", – dėstė A.Petrošius.

Vis dėlto Saugaus eismo komisijos posėdžio metu pasigirdo ir kitokių nuomonių.

Kasryt į mokyklą vaiką vežanti klaipėdietė Jolanta Kitra prašė neįvesti vienos krypties eismo, nes toks sprendimas apsunkintų patekimą į Vydūno gimnaziją iš Minijos gatvės.

Esą verčiau darbo valandomis drausti palikti automobilius ant gatvės bei praplatinti esamas stovėjimo aikšteles kiemuose.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius ir komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis atkreipė dėmesį, kad vienas variantas palankesnis Žvejybos uosto rajono gyventojams, kitas – į jį atvykstantiems svečiams.

V.Paukštė pripažino, kad dabar daugiabučių gyventojai neturi, kur palikti mašinų, todėl, apribojus stovėjimą Sulupės gatvėje, kiltų dar daugiau nepasitenkinimo.

Tiesa, anksčiau Sulupės gatvėje, įvedus vienos krypties eismą, taip pat susidurta su dideliu žmonių pasipriešinimu, todėl sprendimą teko atšaukti.

Galiausiai nutarta, kad eismas viena puse Sulupės gatvėje vyks tik rytinių spūsčių metu, nuo 7 iki 9 val., kaip šiuo metu jau yra Nidos gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulei

Saulei portretas
Jei neturi ką rašyti , nerasyk. Ubage

Saulei

Saulei portretas
Vaje kiek pykčio ir pagiežos. Mokosi ten eiliniai vaikai ir nėra ko čia pavydėt.

Saulė

Saulė portretas
Kol nebuvo Vydūno mokyklos, tol visiems viskas buvo gerai. Tik jie atsikraustė - prasidėjo nesąmonės. Dabar dar poniutė kažkokia užsimanė uždraust mašinas laikyti gatvėje, kad jai būtų patogu iš Minijos g. įvažiuoti. O tai kur tas mašinas pasidėti? Gal tegul vaikai mokosi savarankiškumo ir atvažiuoja į mokyklą viešuoju transportu? Problemų stipriai apmažėtų. Bet kur jau čia ponų vaikai važinės autobusais..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių