Dėl žolės kapinėse – skundai: baudas gauna, tačiau situacija nesikeičia

Joniškės ir Lėbartų kapinėse stringa žolės šienavimo darbai. Dėl to esą kalti naujieji rangovai, kurie darbus vykdo per lėtai. Dėl prastai atlikto darbo jie jau gauna ir baudas, tačiau situacija kol kas nesikeičia. Nepaisant to, viliamasi, kad rangovas pasitaisys ir numatytus darbus atliks ne tik laiku, bet ir kokybiškai.

„Joniškės kapinėse galima jau ir karves ganyti“, – teigė vienas klaipėdietis.

Kiti jam pritarė, esą vaizdai, kai kapinėse užaugusi žolė jau beveik gožia takelius, pastaruoju metu yra dažni.

Klaipėdos savivaldybė į klaipėdiečio paskelbtą įrašą sureagavo ir teigė, kad rangovui jau duotas nurodymas nušienauti teritoriją ir tai esą bus atlikta netrukus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Raimondas Kazlauskas paaiškino, kad žolės šienavimui kapinėse liepos pabaigoje buvo paskirtas naujas rangovas, kuriam sunkiai sekasi vykdyti paskirtus darbus.

„Kol kas su juo labai vargstame, jau skyrėme jam ir baudas už darbų nevykdymą. Turime didelę bėdą su šienavimu. Lyg tyčia, tokie metai, kai pakankamai drėgmės ir šilumos, tad žolė tiesiog auga tarsi ant mielių. Nespėja nušienauti, o po savaitės reikia šienauti vėl. Be to, per tą savaitę jis nespėja nušienauti visų 18 Klaipėdos miesto kapinių. Išeina taip, kad lekia paknopstomis, stengiasi, daro, bet yra taip, kaip yra“, – sakė R. Kazlauskas.

Po baudos skyrimo situacija šiek tiek pagerėjo.

Kol kas su juo labai vargstame, jau skyrėme jam ir baudas už darbų nevykdymą. Turime didelę bėdą su šienavimu.

„Kai skyrėme baudas, baigė pjauti bent tuos takelius Joniškės kapinėse, dabar turi šienauti Lėbartų kapinėse. Naujas rangovas ne tai, kad nesigaudo, bet nesustyguoja darbų, ar ten pas juos vadyba, ar trūksta žmogiškųjų resursų, nes įrangos jie turi labai daug, įmonė kaip ir pajėgi, galinga, bet veikiausiai yra problemų su personalu“, – svarstė pašnekovas.

Rangovai esą turi paskirtų 18 vietų sąrašą, kur turi nušienauti žolę. Į sąrašą patenka ne tik Lėbartų ir Joniškės kapinės, bet ir senosios kapinaitės.

„Mes kito pasirinkimo neturime. Turime juos spausti, kad vykdytų. Jie kasdien kontroliuojami. Kiek galime, tiek stengiamės“, – tikino R. Kazlauskas.

Bauda už darbų nevykdymą vėluojant už vieną dieną gali svyruoti nuo 50 iki 100 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Kad kapai žmonių neprižiūrimi tai visokių gyvenimo likimų juk yra...bet , kad viešosios erdvės netvarkomos tai čia jau administracijos nesugebėjimas matyt ir viršininko. Erkių tik betrūko iš kapinių parsivežti. Kranus sutvarkykite jus ten

Senelis

Senelis portretas
Musiet pigiaį samde

Anele

Anele portretas
Kapines nepriziurimos kaip ir kai kurie kapai ant kuriu net ir medziai auga .Kalbu apie Joniskes kapines.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių