Dėl tvenkinio augalų – nepasitenkinimas

Žardės tvenkinyje paliktos nupjautos nendrės ir meldai papiktino aplinkinius gyventojus. Klaipėdiečiai stebėjosi, kodėl augalai iš vandens nebuvo ištraukti iš karto.

Dažnai prie Žardės tvenkinio pasivaikščioti ateinanti Aldona teigė, kad vandens telkinyje nendrės ir meldai buvo pjaunami prieš porą savaičių.

„Maniau, nupjaus, surinks ir išveš. Savaitę ir konteineris stovėjo. Tačiau meldų niekas nerinko, o talpyklė jau išvežta“, – sakė moteris.

Anot klaipėdietės, nupjautais augalais užterštas visas tvenkinys.

„Net ančiukai nebeturi vietos plaukioti. Apie gulbes net nekalbu. Šalia tvenkinio yra pėsčiųjų takas, kuriuo vaikšto daug žmonių. Visi piktinasi negražiu vaizdu“, – tikino gyventoja.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė teigė, kad meldai ir nendrės buvo šalinami ne tik Žardės, bet ir Draugystės parko tvenkiniuose.

„Nendrių buvo labai daug. Dėl to jas reikėjo pjauti. Šie augalai labai greitai auga“, – sakė vyriausioji specialistė.

M.Enciutė pabrėžė, kad nupjauti augalai bus surinkti tiek Žardės, tiek Draugystės parko tvenkiniuose. Antradienį šie darbai jau buvo vykdomi.

Specialia technika meldai ir nendrės buvo plukdomi į krantą, o vėliau surinkti. Darbus apsunkino tai, kad augalai jau buvo prisigėrę vandens ir apsunkę.

Uostamiesčio valdžia yra numačiusi atnaujinti dar du miesto tvenkinius, esančius Pietinėje ir Kretingos gatvėse. Šie tvenkiniai ne tik bus išvalyti, bet ir sutvarkyta jų aplinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventijai

gyventijai portretas
Kiek pamenu,tai prieš tą visą didįjį tvarkymą Žardės tvenkinys ,atrodė tvarkingiau.Nėra pas mus sistemos. Jeigu jau pradėjome vieną kampą tvarkyti ,tai pabaikime iki galo .O dabar -tikras absurdas. Krantinės -išgriuvusios,tvenkinys ypatingai šiukšlinas,takeliai,kad eidamas ir sprandą gali nusisukti.

zardine

zardine portretas
Ir vel tik nupjove? O kokia is to nauda? Pavasari vel isdygs. Pinigu metymas. Geriau ta simto metu taka isasfaltuotu, subyrejes kaip sena bulka.

Klaipediete

Klaipediete portretas
Vyksta ne tvenkinio tvarkymas ,o darkymas.!Nieko nebemoka padaryti zmogiskai, suknisa, suvercia ir palieka.Svarbu piningus pasieme.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių