Dėl tuštėjančių patalpų – nežinia

Vykdant vaikų globos reformą, uostamiesčio vaikų globos namų "Rytas" auklėtiniai pamažu įkurdinami nupirktuose butuose. Klaipėdos savivaldybės administracija svarsto, kaip efektyviai panaudoti ištuštėjusį globos namų pastatą.

Vaikams persikėlus gyventi į butus, kuriuose steigiami bendruomeniniai vaikų globos namai, Taikos prospekte esančios patalpos atsilaisvino.

Savivaldybės administracija svarsto, kas turėtų įsikurti šiame pastate.

"Globos namai tuštėja, o patalpų poreikis auga. Erdvių trūksta švietimo ir socialines paslaugas teikiančioms įstaigoms", – teigė Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Pasak jos, miesto savivaldybės administracijos surengtame pasitarime nuskambėjo įvairių siūlymų, kam perleisti teisę naudotis patalpomis.

Uostamiestyje ruošiamasi steigti Kadetų mokyklą, tad svarstyta pastate įsteigti Kadetų mokyklos moksleivių bendrabutį.

Klaipėdos "Gilijos" pradinės mokyklos direktorė taip pat domisi atsilaisvinusiomis patalpomis, mat, augant moksleivių skaičiui, vaikams ugdymo įstaigoje netrukus pasidarys per ankšta.

Laisvų patalpų trūksta ir Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamentui.

"Kol kas dėl patalpų panaudojimo dar neapsispręsta. Pastatas priklauso kompleksui, kuriame įsikūrusios ugdymo įstaigos, mokyklos. Funkciniu principu priimtiniausia jame teikti arba švietimo, arba socialines paslaugas", – teigė J.Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

..o nevyriausybinėm organizacijom

..o nevyriausybinėm organizacijom portretas
(nepainioti su tom kurios sveikatina, sportuoja ar padeda ubagam ) katastrofiškai trūksta patalpų veiklai. Tik liberalai gali laikyti pilną tuščių pastatų Klaipėdą. Jie geriau metų metais lauks nuomotojų už pinigus ir mokės už išlaikymą iš miesto biudžeto, nei leis naudotis tiems kas stovi viešo intereso pusėj ir už dyką dirba miesto visuomenei.Dabar brudai dar lenda į akis su savo rinkiminėm giesmėm...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių