Dėl šilumos butuose – skundai

Vyraujant permainingiems orams, sulaukiama pranešimų, kad klaipėdiečių butuose yra per šalta ar per karšta. Pasitaiko atvejų, kai radiatoriai nešyla ir dėl neteisėtos kaimynų veiklos.

Anot Klaipėdos savivaldybės Būtų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio, jei netenkina namuose esanti temperatūra, pagalbos reikėtų kreiptis į daugiabučio namo administratorių ar tiesiai į karšto vandens ir šildymo sistemų prižiūrėtoją.

„Situacijų būna įvairių. Jei šalta ar karšta visame name, gali būti, kad kilo problemų su šildymo sistema. Prižiūrėtojas privalo atvykti ir sureguliuoti“, – sakė vedėjas.

A.Gaižutis teigė, kad priežasčių, kodėl konkrečiame bute nešyla radiatoriai, gali būti įvairių. Tikėtina, kad buvo atliekami remonto darbai ir į sistemą pakliuvo oro.

„Žmonės kenčia keletą savaičių, o pagalbos kreipiasi, kai atšąla orai. Kartais užtenka nuorinti sistemą ir problema būna išspręsta“, – tvirtino vedėjas.

A.Gaižutis pabrėžė, kad didžiausios bėdos kyla, kai namo kraštuose esantys butai šąla, o viduryje esantiems – per karšta. Taip yra dėl senos šildymo sistemos.

Prižiūrėtojai tokiais atvejais nelabai gali kažką pareguliuoti. Pasak vedėjo, dažnai atnaujinti šildymo sistemos neužtenka. Kad problemos būtų išspręstos, reikia šiltinti ir namo sienas.

Yra buvę, kad radiatoriai butuose nešyla, nes kaimynai neteisėtai įsirengia grindų šildymą nuo gyvatuko ar sumontuoja netinkamus radiatorius.

„Jei problema yra rimtesnė, siekiant ją išspręsti, administratorius gali sudaryti komisiją. Į ją pakviečiami ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai, tiekėjo atstovai. Kilus rimtiems ginčams, kreipiamasi ir į Valstybinę energetikos inspekciją“, – aiškino vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių