Klaipėdos senamiestyje esančiam namui atnaujinimų dar teks palaukti

Klaipėdos senamiesčio pradžioje žmones pasitinkančiam Tiltų g. 1 namui, tikėtina, teks užleisti vietą kitam pastatui eilėje dėl atnaujinimo finansavimo. Teigiama, kad namas juda, todėl, prieš pradedant planuoti darbus, dar reikia nuodugniau įvertinti procesus.

Šiais metais buvo žadama pradėti Tiltų g. 1 namo atnaujinimo procesus. Objektą norėta sutvarkyti trimis etapais nuo pat pamatų iki stogo.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio teigimu, šiemet buvo numatyta sutvirtinti pastato pamatus.

Tačiau, pradėjus ruoštis šiam procesui, paaiškėjo, kad kol kas atnaujinimo planus gali tekti pristabdyti.

Anot A. Dobranskio, namas, kurį sudaro dvi skirtingais laikotarpiais statytos dalys, juda. Tiesa, pastaruoju metu užfiksuoti nuokrypiai – minimalūs.

Taigi, vertinant aplinkybes, esą kyla klausimų, ar vertėtų tvarkyti tik kažkurią vieną namo dalį, ar abi iš karto, ar darbus atidėti ir stebėti objektą.

Šio namo atnaujinimui miestas iš specialios programos, kuria skatinama tvarkyti paveldo pastatus, buvo numatęs skirti pinigų.

Nusprendus atidėti Tiltų g. 1 namo atnaujinimo darbus, šis projektas persikeltų į kitus metus, o šiemet savo finansavimo eilę užleistų kitam objektui, kuriam pinigų nepakako.

Kuris tiksliai tai galėtų būti namas – kol kas nežinoma.

Bus sprendžiama, tačiau veikiausiai tai bus kažkuris Turgaus gatvėje esančių pastatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grobimas

grobimas portretas
Kodėl už vienų namų remontus, renovacija moka patys gyventojai, o už kitų (prichvatizavusių) puikiausius namus – mes visi.

Ar tiesa

Ar tiesa portretas
kad ten gyvena kai kurių ,,nsuipelniusių" ir per sajudi išvertusiu kaili veikėju giminės?Suskubo nusigvelbti prie prichvatizavimo /už ,,čekius"/, tai ir dabar nenori iš savo kišenės nieko mokėt? Toki niekada nemoka:D)

namas

namas portretas
"saugomas" valstybės, tik pinigai turi būti gyventojų...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių