Dėl Klaipėdos centrinio pašto – daugiau diskusijų

Vasario pabaigoje Kultūros ministerija Klaipėdos centrinį paštą paskelbė kultūros paminklu, o praėjusį trečiadienį buvo aptarti tolesni veiksmai dėl pastato remonto, muziejaus įrengimo ir ketinimų protokolo.

Nuotoliniame pasitarime uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas kartu su savo pavaduotoju Arvydu Cesiuliu bei Kultūros ministerijos atstovais susitarė, kad kito susitikimo metu bus pateikta konkretesnė informacija dėl projekto įgyvendinimo.

"Ministerija iš Klaipėdos savivaldybės tikisi tam tikro ketinimų protokolo apie miesto intencijas, būsimus miesto įsipareigojimus dalyvauti jau perimto, suremontuoto pašto įveiklinimo procese. Pagal galimybių studijas buvo įvardinti keli variantai, bet prioritetas atiduotas F.W.Argelanderio muziejaus įrengimui kaip daugiafunkcės kultūros erdvei", – teigė meras.

Savo nuomones dėl ketinimų protokolo balandį vyksiančiame posėdyje išsakys ir Klaipėdos savivaldybės tarybos nariai.

"Diskusijų apie tai, ar miestui reikia dalyvauti procese, neturi būti. Aišku, kad reikia, ir aišku to norėtųsi kuo greičiau. Tuo pat metu nusprendėme, kad ketinimų protokolas ateis į balandžio mėnesio miesto tarybą, kad ir ji išsakytų savo oficialią poziciją, ir jau tada prasidės formalieji procesai. Taip pat duotas pavedimas administracijai išsiaiškinti, kokie projekto įgyvendinimo terminai, kalbant apie darbų projektavimo pradžias, finansų sukaupimo procedūras, ir ar reikės iš miesto kažko kito. Reikia turėti daugiau aiškumo, prieš einant į tarybą su ketinimų protokolu. Terminai kol kas gana abstraktūs, labai norėtųsi konkretumo", – sakė V.Grubliauskas.

Vasarį kultūros ministras Simonas Kairys tikino, kad, paskelbus Klaipėdos paštą kultūros paminklu, ne tik užtikrinamas jo išsaugojimas visuomenės reikmėms, bet ir objekto valdytojui atsiranda galimybė teikti paraišką prioritetiniam tvarkybos darbų finansavimui gauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio !!!

Alio !!! portretas
Kodel laikrodi sulauze, isveze ir nebegrazino?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių